餐厅: 牛奶冰室 (順福糧倉)
资讯:

2023-02-16 233 浏览
见佢新开张 谂住同朋友食个快饭试下佢晚市,到达餐厅嘅时候系夜晚八点三,餐厅门口写明系收9:30,但系已经封起咗一半嘅座位拖紧地 好似准备收工咁样,所以我哋都坐得比较迫夹。后来因为越来越多人入嚟食晚餐,佢又开放返𠮶啲座位⋯⋯食物嘅种类唔算好多,可能都系一个系列嘅咖喱饭 葱油饭,有猪鸡牛俾你拣 但比起一般嘅茶餐厅算系好少选择。我叫咗一个果香咕噜肉饭,上枱嘅时候已经觉得普普通通,成个碟头饭咁样。我期望咕噜肉会有少少菠萝,但系一旧都冇,不过餐单设计系咁样都冇办法。可惜佢嘅味道都系非常之差,酱汁系劲酸,食到后来个口有少少灼痛嘅感觉,最惨系佢将咕噜肉直接倒系饭上面,连饭都酸埋😞 咕噜肉嘅份量都好少,有啲时候净系食到炸皮,肉粒切得好细,炸完之后又干又硬,系我一生人食过最难食嘅咕噜肉。见到隔篱枱嘅咖喱牛腩饭 卖相同样冲击,我觉得我哋两个饭夹埋先至可以成为一个两𩠌饭,但系佢嘅价钱就比一般嘅贵好多👎🏻 以后都唔会再嚟食饭

咕噜肉