2015-04-12
Elephant Grounds本来夜晚要去太古食晚饭,但友人话肚饿,顺路去上环食少少野先!(完全唔顺路)行到入去,发现出面是卖精品,入面才是卖饮品雪糕等,差点儿就找错餐厅呢!餐厅地方较细,可选择室外或室内,由于这天正下毛毛雨,所以都是坐室内吧,室内亦只有数张凳。是次目的为试试雪糕三文治,Order时发现要$68,都有点儿贵...味道方面,Chai Tea & Ginger Bread味道较淡,真系唔讲唔知系呢两种味,唯独yogurt crunch的yogurt味几突出,曲奇干左少少,食食下店员问知唔知系咩味,由于一开始没有留意餐牌,令我有少少淆底,因为真系唔太食得出...可能系我预期过高,有少少失望。不过环境几有feel,店员服务态度好好!--------------------------------Elephant Grounds (上环)上环歌赋街11号 (Woaw Store内)
Elephant Grounds
餐厅地方较细,可选择室外或室内,由于这天正下毛毛雨,所以都是坐室内吧,室内亦只有数张凳。 是次目的为试试雪糕三文治,Order时发现要$68,都有点儿贵... 味道方面,Chai Tea & Ginger Bread味道较淡,真系唔讲唔知系呢两种味,唯独yogurt crunch的yogurt味几突出,曲奇干左少少,食食下店员问知唔知系咩味,由于一开始没有留意餐牌,令我有少少淆底,因为真系唔太食得出...可能系我预期过高,有少少失望。
不过环境几有feel,店员服务态度好好!
Elephant Grounds (上环)
上环歌赋街11号 (Woaw Store内)