2023-07-27 692 浏览
作为走在潮流末端嘅食评家(自称),当然要嚟试已经hit左好耐,hit到唔heat咁济嘅 — 花生酱雪糕🍦拉面🤤!听到咁新奇有趣嘅配搭,男朋友第一反应系…惊慌😰(事关唔好食最后系要佢清),但大家可以放心,味道系非常正常,各位普通拉面爱好者可以放💛一试。雪糕🍦够冻,足够试晒唔同组合先溶晒;刚上菜汤只有辣味,溶后辣度稍减且有奶香味,再之后越食汤底会越辣🥵三小辣表示最后有少少顶唔顺。平心而论,面质比我钟意嘅偏硬,但都挂到汤。总括而言,值得一试嘅,个人都几钟意,会encore😆箍牙妹有个推荐食法:1️⃣ 一上拉面,饮头啖汤,先试汤底2️⃣ 试食雪糕🍦(一细啖已ok)3️⃣ 推松拉面🍜等待雪糕溶,同时可以浅尝配菜(因到后期,汤底更辣,食配菜只会有辣味)4️⃣ 大部分雪糕🍦已溶,可再试汤底5️⃣ 试食cone(已淋并吸了部分辣汁,喜欢💛软淋口感的我很喜欢!)6️⃣ 食拉面🍜7️⃣ 清晒!8️⃣ 如能顶得住辣味,可再试汤底唯一需改善的地方系餐厅有部分座位处于厨房睇唔到嘅死角位,如果店员喺厨房附近做嘢,就会留意唔到客人嘅需求,店员可能要多啲留意👀吓。

箍牙妹有个推荐食法:
1️⃣ 一上拉面,饮头啖汤,先试汤底
2️⃣ 试食雪糕🍦(一细啖已ok)
4️⃣ 大部分雪糕🍦已溶,可再试汤底
6️⃣ 食拉面🍜