餐厅: 濠餐廳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 濠餐廳
资讯:

2009-02-27 21 浏览
老实说我一向都不爱吃自助餐,主因是食物质素相当一般,自己又未必可以一次过食得多,所以次次食完个感觉都唔太好,对上一次去食自助餐已经系四五年前的事了﹗呢日友人有coupon可以免费到丽豪食自助餐,诚意邀请埋我同工友,免费就当然唔同讲法啦,收工即时飞的到达﹗8:45pm入座,估不到经济咁差都仲有咁多人食自助餐㖞﹗全场接近爆满,好不容易先0系个角位找到张四人吉枱,即时半飞半跳的冲出去攞野食﹗去食自助餐当然系食海鲜先啦,又唔饱又名贵,出到去长脚蟹只系得番几条无肉的爪,我问问待应几时加番0的落去,佢话唔会再加..............无野嘛?8:45pm之㖞,你又俾我入座又无得俾我食即系点先?如平日的我一定发烂,不过系朋友请无理由搞乱个场,所以拣左其他野食﹗其实除了长脚蟹外,其他如翡翠螺、青口等已经俾人攞到八八九九,是旦啦,就攞左最后三粒的螺,再加最后两粒的青口及唔知咩蟹加少少炒蚬返去同工友分享﹗(这是最后的海鲜,因之后再出去看都无加过﹗)螺肉松散,一叉插入一拉即烂,我唔系好识食不过都知如果新鲜熟透如citysuper买的可一拉到尾,呢度的入口无味又不弹牙一0的螺香也没有,令人发紫﹔再试青口,

再试青口,超细粒有如蚝豉,看似已放了很耐因入口又干又韧,唉........................................

与友人一齐食蟹,放在冰上都叫冻蟹,肉是霉霉的完全无味,蟹身又唔扑下佢咬到我0的牙都差0的甩埋,差﹗

炒蚬仲差过大排档,一大羹只得一粒有肉,唔想讲﹗

海鲜唔得试其他啦,见到出面有条鱼只系得番0的骨,好心一系收左佢一系就换左佢啦,放0系度串我定系点样呢?

白汁海鲜是最好味的一个𩠌,因为白汁够浓又香,海鲜虽是雪藏货不过份量足够,还可以﹗

最可怕的是与友人分享的饺子,痴线的个皮是叮到干哂硬度有如吃胶片,我绝对没有夸张,如你寻日在场的话你会明白我说得一点也不为过﹗

想攞片西冷扒食下,点知行埋去个位只系得番一把切肉既刀.........扒都无得食,咩叫自助餐?咩世界?

佢有刺身位,个师傅面口十分之㶶,我话要三文鱼佢就叫我自己执枱上剩下的两片,俾0的服务好㖞朋友﹗

蛋挞的蛋心薄如纸﹔蟹饼极辣却油得不得了﹔冬荫公蟹汤虽然见到是红色的不过饮落有如加了辣椒油的白开水﹔另外两款熟蟹有辣有蒸的肉却是霉又散的,大佬虽然呢度系平,不过都无理由俾0的咁难食既野俾人食嘛?

最后...........本来想同友人去楼下打冷,不过都系攞左0的饭加少少咖哩汁再加两条白菜充饥便算,去食自助餐攞白饭,真系人生的第一次﹗

西瓜最好味因为够哂大件,dreyer's雪糕任装不过味道唔多似我平日食开的dreyer's,都算数不想再提了﹗

其实无人知我地四个食系免费的,都系友人check out先埋单,点解0的质素可以咁样架?话哂都系背山面河的大酒店,咁多外国或自由由的游客,真不明白点解咁多只系出左一次及两次食评的朋友写食评赞佢﹗

不明白,不过也不需要明白,因我与友人就算免费都不会再来了﹗