2018-11-17
Wohoo~终于到星期六🙌🏻天色昏暗,今日公司包场去海马公园,由于3点后先入得场,我就提议先去鲤景湾个边chill住叹brunch😺两口子拍拖梗系要花d心思揾新餐厅食下啦😻餐厅好特别,隐身系西湾河码头,侍应好好咁为我地安排左近窗嘅位置,悠闲地望海非常写意👻随餐嘅前菜同沙律一啲都唔马虎,日式腌渍前菜有淡淡嘅海水味,沙律菜好fresh,配埋醋汁同蕃茄仔,十分醒胃经过一轮拣选,我地决定叫唔同嘅set交换食😗因为每一样都好吸引🤫 首先介绍左男朋友个份鳗鱼釜饭三食先🌟🌟鳗鱼入口肥美甘香,外皮略脆,内里嘅油脂配埋酱汁唔肥腻之余,更能带岀食材新鲜同师傅嘅功架👍🏻 上菜时,侍应好细心咁介绍左”三食”嘅食法,当中茶渍系我最like, 茶香渗透每颗饭粒,作为茶控表示很满足😍我set串烧定食又系无得输!虽然系个餐预设左无得拣,但偏食嘅我竟然每一串都钟意食🤗当中最特别岀面食唔到既墨鱼香肠真系好有惊喜🤤墨鱼粒有咬口,爽脆口感好似食梗鸡软骨咁👍🏻原来个presentation都有玄机,里面嘅热石系用黎令串烧保持热度嘅!日本嘅细心竟然系香港体验到,天呀~~好挂住日本呀🗻日本绢豆腐,其香脆外皮咬落去竟然系软滑嘅豆腐,
首先介绍左男朋友个份鳗鱼釜饭三食先🌟🌟
日本绢豆腐,其香脆外皮咬落去竟然系软滑嘅豆腐,酱汁无盖过豆香味,Yummy!!👻
安格斯牛肉粒烧得火喉啱啱好,好有牛味🤩
甜品系日式泡芙,忌廉酱香滑柔软,唔会过甜,连对甜点一般嘅男朋友都话Like!🌻
呢间餐厅无论食物质素、环境舒适度都系零死角🤤平心而论,以呢个价钱可以望住个海,食如此高质素嘅日本菜,真系分分钟系日本都揾唔到咁高质嘅选择🔮