2022-08-30
想食得健康啲但又想食甜野?放心,「Cake Sakura🌸」绝对帮到你😎蛋糕店主打健康无糖蛋糕🍰连糖尿病、三高人士都食得😌仲有靓靓卡通公仔设计,真系睇得又食得😆.🍰手绘黑芝麻龙猫蛋糕(无糖)💰$550超可爱嘅龙猫公仔😍其实系一个黑芝麻戚风蛋糕,蛋糕加入高钙黑芝麻焙烘,所以入口非常浓郁芝麻香🥰口感轻柔松软之余,仲食到粒粒芝麻😚蛋糕使用加拿大原大地稀有糖,味道好明显无平时啲蛋糕咁甜,糖尿病人士都可安心食用😌而且无加牛油,忌廉都系用鲜忌廉而非坊间充满反式脂肪嘅植物忌廉🙊所以感觉好轻盈,食完都唔会好腻、有浆口嘅感觉👍🏻.店家背后有一段小故事💕店主本身系医护人员,见到好多病人饱受健康问题困扰,当中大部份都因为不健康饮食导致😣所以好希望用自己兴趣,以无糖无牛油方式制作蛋糕,令食嘅人安心又健康😌.由于所有蛋糕都系店主每日人手新鲜制作,所以每日最多只可以接12张订单😅听闻而家已经订到九月尾🫢有兴趣嘅记得早少少订☎️.🐻非常欣赏蛋糕店背后嘅理念,亦好佩服店主转行创业嘅决心🙌🏻希望大家都多多支持呢类用心经营高质小店💖大家又可以食得健康,对身体好啲❣️.题外话:拎返屋企途中唔小心撞到,所以个外型有少少影响,本身
🍰手绘黑芝麻龙猫蛋糕(无糖)
💰$550
题外话:拎返屋企途中唔小心撞到,所以个外型有少少影响,本身拎𠮶阵真系好靓😭下次🐻会小心啲🥲
📍 Cake Sakura (长沙湾)
长沙湾保安道55号美宁中心地下C7号舖