2011-07-25 394 浏览
因为系内地黎左两个女性亲戚,未黎之前系QQ倾过大家既兴趣初时知道大家都钟意睇动漫,于是自己就提出不如去女仆cafe去完海洋公园之后就怀住兴奋既心情向旺角进发因为冇订位既关系,系旺角既两间女仆cafe都一致话冇位有一间(XXX吃茶店)仲用非常恶劣既态度话:x(讲粗口),叫佢地唔好上黎,冇位另一间就要等到10点钟,咁点算啊,大家又饿又攰,都唔知去边好即刻醒起有准备过漫画cafe,用手机上下开饭喇先!打过一间,冇熟食得小食同埋杯面(冇可能招呼来港朋友食杯面挂?系都系我屋企先食啦于是打比友人求助边度有漫画cafe,ok!金鸡25楼,出发!一行四人上到去,要经过一条走廊仔,系门口,大家你眼望我眼出面牌冇写明点样计数,见到入面全部都系开放式,仲要清一色男客人唔敢入.....系门口窥视完一阵,有个男侍应走左出黎好好奇地望一望我地然后打算转身离去之际...比我叫住左,请问:呢度点计架?男:最少要叫一杯野饮自己:咁有冇熟食架?男:有啊于是就入左去,入到去全场静左一静,气氛突然变到好凝重哈哈坐低左之后就回复返大家既交谈声了。亲戚小声问:怎么这里全都是男生啊?然后睇一睇餐牌,差唔多15分钟后先正式落到单猪颈
因为系内地黎左两个女性亲戚,未黎之前系QQ倾过大家既兴趣
初时知道大家都钟意睇动漫,于是自己就提出不如去女仆cafe

去完海洋公园之后就怀住兴奋既心情向旺角进发

因为冇订位既关系,系旺角既两间女仆cafe都一致话冇位

即刻醒起有准备过漫画cafe,用手机上下开饭喇先!

打过一间,冇熟食得小食同埋杯面
(冇可能招呼来港朋友食杯面挂?
系都系我屋企先食啦

一行四人上到去,要经过一条走廊仔,系门口,大家你眼望我眼

然后打算转身离去之际...比我叫住左,请问:呢度点计架?
男:
最少要叫一杯野饮
自己:咁有冇熟食架?
男:
有啊

于是就入左去,入到去全场静左一静,气氛突然变到好凝重
哈哈坐低左之后就回复返大家既交谈声了。
亲戚小声问:怎么这里全都是男生啊?

然后睇一睇餐牌,差唔多15分钟后先正式落到单
(香辣)红咖哩猪颈肉饭
猪颈肉好味,红咖哩都好好味,而且个饭系心形的,好可爱

配青苹果梳打,但唔知点解我饮到好似饮酒咁,有点苦涩味
野荀鱼柳芝士汁意粉
个名大约咁上下,唔记得正确的名,芝士汁淡左点,但好杰身,好味
配拖肥奶茶,好甜,真系唔想饮落去
而且唔够冰,唔够冻
2个亲戚都叫左呢个饭,唔记得咩饭
自己冇食到,唔作评语,但卖相麻麻,见佢地食完都仲有酱汁留系碗度
配榛子奶茶同埋意大利泡沫咖啡,榛子奶茶又系好甜
大合照
来个清晰点的大合照

野食卖相真系唔错,可见店方系有心机系呢方面,而味道都唔差
但饭方面选择似乎比较少,本身想叫个芝士小食,但比友人阻止左
侍应非常有礼貌

虽然话就话去漫画cafe,初时谂住都系有d野会隔住其他客人,
但咁开放其实我真系接受唔到,一黎全部都系男生,二黎漫画净系得一幅墙(太少)
我同其他友人都唔敢去拎漫画睇,上去见到咁都净系想感受下漫画cafe既气氛就算
cafe都几有情调,但咁暗睇漫画对眼睛系有害架

(银魂都成日提醒大家,要系光亮既环境下观看啊!

不过唔知其他客人点谂,都唔会奢望有改善
啊仲有,呢度只提供iphone既手机充电器服务

希望会再有下一次

题外话:女仆cafe系味唔招待女性架?
2011-07-21
(香辣)红咖哩猪颈肉饭