2013-12-05
今日要去发型屋整下个头, 所以就决定黎荃湾大河道"江户前"食个午餐~午市有饭餐, 拉面餐, 选择多!12:00左右黎到, 唔洗等位.. 两个人可以安排坐卡位~ 唔错, 呢D卡位, 食完倾下计, 不错!我要左个 猪软骨汤拉面 (豚骨汤底) $38 配饮品一杯猪软骨稔, 不过就唔够入味 & 半熟蛋, 有半流心效果, 味道尚算OK.豚骨汤底, 不够热之外, 饮一口就知道不是真材实料煲出来的~拉面方面, 面质原本已经唔系弹牙, 加埋烹调时间掌握得不好, 拉面变得林身了~ 拉面餐, 可以用半价享寿司1客.戒口中, 所以只是点了一客玉子寿司 原价$9-玉子非常干身, 加埋又硬, 普通的玉子也做得不好, 很失望呢!男友就点了一客杂锦鱼生饭 $58 刺身整体普通, 欠缺鲜味, 期望不要太高! 刺身只属普通质素~ 鱼生饭附送一客面豉汤, 面豉味不够~跟餐附送, 苹果绿茶 苹果味道不会过甜, 底层有蒟蒻, 饮茶之外仲可以食到好滑既蒟蒻, 两种享受!明明这是一间以日式食物为主的店子, 结果食物质素系"东不成, 西不就".食物方面, 真的需要多加改善了!
午市有饭餐, 拉面餐, 选择多! 12:00左右黎到, 唔洗等位.. 两个人可以安排坐卡位~ 唔错, 呢D卡位, 食完倾下计, 不错! 我要左个 猪软骨汤拉面 (豚骨汤底) $38 配饮品一杯
猪软骨稔, 不过就唔够入味 & 半熟蛋, 有半流心效果, 味道尚算OK. 豚骨汤底, 不够热之外, 饮一口就知道不是真材实料煲出来的~ 拉面方面, 面质原本已经唔系弹牙, 加埋烹调时间掌握得不好, 拉面变得林身了~ 拉面餐, 可以用半价享 寿司1客.
戒口中, 所以只是点了一客玉子寿司 原价$9-
玉子非常干身, 加埋又硬, 普通的玉子也做得不好, 很失望呢! 男友就点了一客杂锦鱼生饭 $58
刺身整体普通, 欠缺鲜味, 期望不要太高! 刺身只属普通质素~ 鱼生饭附送一客面豉汤, 面豉味不够~ 跟餐附送, 苹果绿茶
苹果味道不会过甜, 底层有蒟蒻, 饮茶之外仲可以食到好滑既蒟蒻, 两种享受! 明明这是一间以日式食物为主的店子, 结果食物质素系"东不成, 西不就".
食物方面, 真的需要多加改善了!