2024-03-26
想帮衬下小店,特意找观塘区,因为朋友住观塘,佢介绍我试吓,所以来吃下early dinner,book18:00开餐🍽️🍝牛油果软壳蟹意粉冻山政小山园抹茶$185牛油果混合几款菇造成酱汁感觉健康,用上扁意粉,口感偏向Creamy入口滑;软壳蟹原只上咸咸地同比较清新嘅意粉同食,食完觉得冇负担。抹茶卖相美丽,入口幼滑有茶味回甘,未至于有苦味,美味。🍔手工日本和牛汉堡配薯观塘工业区条好椰~又放假$169手工日本和牛汉堡个包系小小的2个,适合分享而且吃起来很方便。汉堡包上下两层很有心烘热过,吃下去是心思。配的是粗薯条,满足咗食汉堡要食薯条嘅配搭。饮品「好椰~又放假」个名好得意,上枱嘅时候有分最上层系椰子奶盖中间有椰子水最底层好似系椰子茸。椰子奶盖非常浓味,将三层混合起来饮是最美味的。🍮吉士焦糖疏乎厘班戟$108几乎每台都会叫疏乎厘班戟,份量很巨型,好震撼视觉,唔单止打卡一流,充满蛋香味,口感非常松软幼滑,非常推荐。
🍝牛油果软壳蟹意粉
冻山政小山园抹茶$185
抹茶卖相美丽,入口幼滑有茶味回甘,未至于有苦味,美味。
🍔手工日本和牛汉堡配薯观塘工业区条
好椰~又放假$169
配的是粗薯条,满足咗食汉堡要食薯条嘅配搭。
🍮吉士焦糖疏乎厘班戟$108