2024-02-01
依家我黎到尖沙咀嘅烧肉店,喺呢度揾到一种独特嘅露营感觉🏕,冇错,就算系繁忙嘅都市里面都有得camping!马上评吓啲人气菜:【A5宫崎和牛西冷】讲真,介碟牛系正!只牛肉香嫩得嚟,肉质细腻,一啖落去滑溜溜,仲有丝丝牛肉本身嘅香气,添上个寿喜烧汁就算话你攞筷子都食得!🥩【阿波酢橘鸡腿肉】呢只鸡腿肉擒擒地食落去啲肉好juicy,炙烧过嘅外皮又crispy,食落微微酸甜,鲜味十足。【柚子梅素冷面】嚟紧嘅夏天食碟冷面就最清爽!酸酸甜甜嘅味道正好解下肉嘅油腻,仲有面身啱啱好嘅弹牙口感。🍜【黑醋冰番茄沙律】呢个新鲜小品滴滴清新,番茄同黑醋配合得嚟天衣无缝,佢个酸酸甜甜更系挽救热辣辣夏天嘅好帮手。【菠萝雪山冰】食完烧肉,点个雪山冰最抵!清甜菠萝味道同口感都帮到手,瞬间令人超开心。🍍最后,呢度嘅饮品都好过瘾,尤其系Crazy Rich IPA手工啤酒,𠮶阵嘅果香味连空气都变咗甜。转头再去露营食烧肉,我可能会挂住今次嘅夜晚。呢间店,会喺我嘅美食回忆里面占一席位!🍺