2023-10-14 125 浏览
今日去左启德新商场Airside行下,当然要揾好野食啦!今次餐厅好吸睛,因为系以露营做主题,装修少少暗黑少少木系,加上店员热情既招待,我地就坐低左,呢度既露营櫈比预期中好坐。呢度既店员除咗对我地好friendly,对小动物都一样💕我地拣左一个picnic set: 有汤/饮品、沙律、同呢度既signature冬甩意粉。因为一盘上晒,真系好有野外feel。冬甩意粉-拣左carbonara,好香烟肉、芝士,但口感就同平时完全唔同,用冬甩型去焗,外层有少少脆口,但入面又似返carbonara既creamy,食既时候似食冬甩,要用刀叉切黎食😂沙律-白桃藜麦沙律,沙律以较多的橄榄油去捞,口感唔会好寡,而且有好多薄片白桃,每一啖都可以一齐食,有白桃既香甜。汤-蕃茄汤,好浓郁,口感厚身,有好多蕃茄肉,味道系开胃既酸酸,加左奶油忌廉中和一下。再点-蟹籽蟹肉贝果三文治,另加左牛油果,分量好足,满满既蟹丝系酱内,底层垫了生菜芝士,除左方便进食,更增加口感同味道。而且食贝果的烟韧口感,味道就较淡。小食-香烤鸡翼配薯片,鸡翼虽然的骰,但烤得金金黄黄,味道好好,而薯条系连薯皮既粗身薯条,真系食唔停口。椰青水es

Carbonara冬甩意粉

椰青水espresso-豆系偏nutty, 同椰青水沟埋又有少少回甘,带少少椰青香味,想饮冻啡系唔错既选择。
  • Carbonara冬甩意粉