2022-08-18
📍串点📍💡长沙湾长沙湾露营⛺️风串烧店🍡🍢呢间位于长沙湾既店,虽然唔大,但都布置得几有特色,主要以露营🏕️为主题,用左好多露营用品,包括灯櫈枱杯,真系气氛十足。想去露营又怕太热真系可以黎呢到感受住个气氛顶住瘾先🥰😆🐥鸡皮饺子($38)饺子有两只,用左鸡皮取替饺子皮,鸡皮包住猪肉落油炸,炸到金黄色,表面脆脆地内里肉质滑又多汁🐥龙虾沙律($48)龙虾沙律有粒粒既虾子同龙虾肉,都配有紫菜同青瓜俾你包住黎食,食落开胃又有口感不错🐥串 招牌鸡饭($58)有几片青瓜同几旧鸡,鸡表面㶶㶶地少少脆,饭既份量对于细食既我就啱啱好,唔会太多,饭食落有咬口🐥 窝蛋和牛舌芯石锅饭($128)牛舌芯口感软,上面加上鸡蛋,上枱即刻想吉爆佢,饭一样有咬口🐥冬阴功鸡肉串($22)鸡串食落啖啖冬阴功味,又唔会太辣正。🐥沙喱鸡肉串($22)鸡肉keep住有肉汁,唔会烧到好干,混合沙嗲咖喱两种酱几夹🐥地狱麻辣鸡肉串($22)听个名都已经知道佢辣,估唔到一入口真系辣到飞天超级无敌辣🐥烧脆骨鸡肉丸子🍡($22)丸子食落好有口感,入面有鸡肉鸡软骨,鸡肉松软,加埋甜甜地既酱汁,咬落小小索索声😋🐥一口芝士($38)一份有4粒芝士,芝士炸
💡长沙湾
长沙湾露营⛺️风串烧店🍡🍢
🐥鸡皮饺子($38)
🐥龙虾沙律($48)
🐥串 招牌鸡饭($58)
🐥 窝蛋和牛舌芯石锅饭($128)
牛舌芯口感软,上面加上鸡蛋,上枱即刻想吉爆佢,饭一样有咬口
🐥冬阴功鸡肉串($22)
鸡串食落啖啖冬阴功味,又唔会太辣正。
🐥沙喱鸡肉串($22)
鸡肉keep住有肉汁,唔会烧到好干,混合沙嗲咖喱两种酱几夹
🐥地狱麻辣鸡肉串($22)
听个名都已经知道佢辣,估唔到一入口真系辣到飞天超级无敌辣
🐥烧脆骨鸡肉丸子🍡($22)
🐥一口芝士($38)
一份有4粒芝士,芝士炸得金黄色,咬开热辣辣涌出芝士🧀
如果想同朋友聚下吹下水都不错
#长沙湾 #长沙湾美食 #美食日记 #食好西 #大满足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #串点
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread