2017-01-18
几次经过霸吗拉面都见到超多人排队今日衬lunch时间少d人终于黎咗试下啦最近做紧期间限定嘅捞面但系因为天气太冻,所以都系拣返拉面我拣咗鸡叉烧辛辣鸡白汤拉面,可选择面软硬度、少油、要否葱或木耳朋友拣咗炙烧豚肉味玉拉面lunch可以加$12有羽根烧饺子同唐扬炸鸡原价$35,份量无少到觉得好抵呀我地两个都有加,谂住试下味枱上面有d调味:蒜粉、一味粉、拉面胡椒以及饺子汁佢仲好贴心专登有个饺子汁碟仔做盖,免得客人用摆系最上铺尘嘅碟仔饺子黎啦炸得好香脆,味道都OK,$12黎讲超抵食炸鸡热辣辣,但个人觉得麻麻虽然系新鲜炸出黎,但食落硬系觉得多咗阵味但又讲唔出系咩味,下次黎未必会叫朋友嘅拉面先黎块豚肉好香呀我试咗一细啖豚肉同一细啖汤汤十分浓而不咸,豚肉腌得好入味,烧得好香令成碗拉面加分不少好少系食拉面嘅时候觉得配料更吸引溏心蛋我嘅拉面都到啦汤底好清,系我想试好耐嘅鸡汤拉面平时食开嘅拉面店大多以豚骨汤做主打呢度有得拣清淡d嘅鸡汤真系好正可能系鸡汤嘅关系,even我拣咗少油,表面依然有层油系度,可见如果无拣少油会有几多油辣度我拣咗小辣,对我黎讲唔算太辣,下次可以挑战下中辣食一啖佢嘅鸡叉烧D肉质超滑超嫩真系
今日衬lunch时间少d人终于黎咗试下啦
最近做紧期间限定嘅捞面 但系因为天气太冻,所以都系拣返拉面 我拣咗鸡叉烧辛辣鸡白汤拉面,可选择面软硬度、少油、要否葱或木耳
朋友拣咗炙烧豚肉味玉拉面
lunch可以加$12有羽根烧饺子同唐扬炸鸡
原价$35,份量无少到
觉得好抵呀 我地两个都有加,谂住试下味 枱上面有d调味:蒜粉、一味粉、拉面胡椒以及饺子汁
饺子黎啦
虽然系新鲜炸出黎,但食落硬系觉得多咗阵味
但又讲唔出系咩味,下次黎未必会叫
朋友嘅拉面先黎
我试咗一细啖豚肉同一细啖汤
汤十分浓而不咸,豚肉腌得好入味,烧得好香
令成碗拉面加分不少
好少系食拉面嘅时候觉得配料更吸引
溏心蛋 我嘅拉面都到啦
平时食开嘅拉面店大多以豚骨汤做主打
呢度有得拣清淡d嘅鸡汤真系好正
辣度我拣咗小辣,对我黎讲唔算太辣,下次可以挑战下中辣
食一啖佢嘅鸡叉烧D肉质超滑超嫩
真系估佢唔到
总括而言,霸吗拉面有惊喜,选择比较多,味道都属高质,由其佢嘅炙烧豚肉,绝对值得一试