2016-03-18
食左碗米线都唔够饱啰,加多只巨狗就应该差不多喇。问老板邪狗同魔狗有咩分别,魔狗贵 $1 蚊,比邪狗有更多芝士㖞。$1 蚊会多几多芝士呢?收银妹妹似系新手,胶袋未平衡就攞起,搞到斜埋一边,茄汁同芥辣撞埋一堆,大混战,死得好惨啊,好采都唔系太肉酸。魔鬼芝士热狗,一只手揸唔晒既巨狗,芝士、茄汁、芥辣到塞到满泻毫不吝啬,落足本钱绝不手软,视觉上已非常澎湃震撼!加上被香喷喷芝士及肠仔气味冲击著,我忍唔住喇!比上次个芝士肉酱更好美味!大量芝士,多到食食吓我觉得自己食紧 pizza,比芝心批既芝士还要多,香浓幼滑,乳香占据整个空间,浆口黏黏既感觉好鬼正!大量茄汁混芥辣,酸酸甜甜又带辛,醒神活脑,跟芝士味道夹到不得了!实在太好味,要出必杀连理咬先得!魔鬼芝士热狗,巨大热狗我要将口擘到尽先免强咬得到个横切面影相乍,真系辛苦晒!明显睇到面包跟肠仔跟芝士既比例系 1 比 1 比 1 啰,果然魔鬼够夸张!满泻既材料当然一咬爆浆啦,都食得几狼狈,一手都系,好采外卖系屋企叹乍。脆皮大大碌巨肠,肉汁劲到射出黎,搞到我只手湿晒。肉香浓厚又香喷喷,超好味!高质外脆内嫩面包夹住靓肠,简单配上芝士、茄汁、芥辣,咁已经系满分
满泻既材料当然一咬爆浆啦,都食得几狼狈,一手都系,好采外卖系屋企叹乍。脆皮大大碌巨肠,肉汁劲到射出黎,搞到我只手湿晒。肉香浓厚又香喷喷,超好味!高质外脆内嫩面包夹住靓肠,简单配上芝士、茄汁、芥辣,咁已经系满分美食喇!推介,唔洗走去中环揾热狗咁远啦!
芝士热狗,基本芝士热狗年尾仲系 $21 蚊依家加到 $25 蚊,生意认真难做,个个都系替业主打工!
奇怪地茄汁、芥辣、青瓜酱都转左独立包装?成本平啲?卫生啲?硬系感觉上唔系唧唧既无咁好。我咁贪心梗系全部加晒去,一滴都无剩啦!
芝士热狗,放上手够晒份量,外观非常讨好,美学既处理,摆位骨子有条理,颜色鲜艳夺目。枣红色香肠富光泽,烤到干爽皮劲香脆,外脆内嫩,而且充满肉汁,填满每条齿缝!面包皮薄带脆,面包肉软棉棉,惊喜万分!夹住脆皮肠多重质感,非常有趣!
澎湃芝士气味扣著热狗肠温柔肉香,食欲倍感大增,沾上热狗混酱三宝跟大量浓郁半溶芝士,大啖啖无需羞怯抢住咬,迅间整只狗已蒸发得尸骨无存,不败的美食!
刚才一碗麻辣粉点会够我饱呢,路过整多只芝士巨狗就差不多喇!上水未揾到有质数既肥美炸鸡髀及炸鸡翼,如果 Frozen Fruit 有得供应就好啦,我唔洗再专登搭的士落大埔揾 Baby Q 同三多啊!