2020-04-30 55 浏览
学完车要即刻食过early dinner补充能量🤦🏻‍♂️青咖喱猪颈肉饭饭: 其实5:00咁早已经有得食暖粒粒嘅米饭,已经好幸福🤣 至食得出系新鲜舀出嚟,唔系雪柜翻热🤭酱汁:食到最后、你会发觉青咖喱汁与米饭粒分布平均,啲汁唔会太多,搞到水汪汪、太稀。不过佢唔系好黏稠嘅果一种咖喱「酱」嘅质感,吾太重椰香。钟唔钟意都因人而异。不过佢就真系微辣。🌶🐷猪颈肉:不过佢个猪颈肉爽口弹牙,应该冇得弹㗎啦。原本以为佢会系放入酱汁里面煮熟佢就算, 不过食落,似乎系串烧烤出嚟,好有心机。😍👍🏻👍🏻 surprise lol 荷包蛋:有少少流心、但又唔会变咗系蛋汁,掩盖左青咖喱汁。同埋个底部煎到系香脆(黑色𠮶啲应该系美极豉油rather than 㶶咗)好过吾少茶餐厅好多烧牛肉串烧(配沙嗲汁):应该系牛比较瘦嘅部份,又有啲似牛柳粒geh feel🤔anyway..😌油脂吾多、烧出黎比较韧~食完少少黐牙,😬 㖞不过又吾会太干身,无左肉味👍🏻青柠冻梳打:味道唔会太甜,系浓烈嘅泰式食物之后,系小清新嘅感觉😍服务员(风闻叫阿Sam)系靓仔有礼貌,佢嘅存在令人有误闯韩国餐厅嘅感觉😂
学完车要即刻食过early dinner补充能量🤦🏻‍♂️
青咖哩猪颈肉饭