2022-12-17
曾任人气扒房La Vache! 主厨嘅 @chefyenchan 自立门户,系西环开设左一间澳式小餐馆,当然要黎试下!餐厅装潢简约,店面较细但都唔会好迫夹,更设半露天座位。今次食嘅两款主菜味道唔错,价钱相宜,不过就限量供应,想食最好早一日预订啦~ 餐厅最近仲推出左限定生日优惠,12月31号前,凡于生日前三日至后三日到访,三人同行即送一份湿式熟成肉眼扒餐!▪️鸭肝慕丝伴脆包片 $138/small慕丝质感软滑,感觉上无平时嘅咁腻,较为轻盈。旁边嘅面包片毫不马虎 ,香脆带咸香。▪️烤美国湿式熟成肉眼牛扒 (8oz) $278肉眼扒嗌左medium,经湿式熟成,肉质软腍多汁,中心位置好滑呢~ 酱汁用上牛骨熬制,食完都唔会话好口渴。今次嗌嘅两款主菜都可以配鸭油薯条/薯粒/薯蓉+$20,薯粒外脆内软绵,唔错▪️海鲜拼盘 $328Seafood platter有齐青口、带子、虎虾,仲有两款酱汁:spicy tomato、青酱可以拣~ 火候控制得岩岩好!带子软滑,虎虾爽弹有虾味,青口尤其岀色,难得口感咁嫩滑,仲好鲜甜索汁。酱汁微辣惹味,唯独薯条上枱即刻食都唔太脆▪️巴斯克芝士蛋糕 $60是日口味:咖啡!咖啡
▪️鸭肝慕丝伴脆包片 $138/small
鸭肝慕丝伴脆包片
▪️烤美国湿式熟成肉眼牛扒 (8oz) $278
▪️海鲜拼盘 $328
▪️巴斯克芝士蛋糕 $60
是日口味:咖啡!咖啡味唔算好浓,偶有颗粒感,胜在唔太甜腻。