2022-05-23
好耐都无同朋友去楼上café呢啲青春地方,好开心今次朋友同我去感受下。Café 位于金鸡商场,其实好易揾,行完街就直接上去。六点左右去到已经满左一半人,见到大家都有玩board game,地方都坐得舒服可以同朋友倾计慢慢食。我地叫左一个dinner set同两个小食share,都够食。 蟹肉杂菌忌廉阔条面 HKD118 (仲包一杯HKD38饮品,差额再补) 蟹肉都好多,仲要系坚蟹肉,阔条面好creamy同好够味 蜜糖芥末单骨鸡翼 HKD76 个蜜糖芥末酱好好食,惹味。单骨鸡翼贴心又方便,啖啖肉咬落去就搅掂,岩晒。 墨西哥香草肉丸 HKD76酸酸甜甜又好开胃,肉丸弹牙。 朋友拣左塔罗特饮,叫做节制,由西柚同菠萝汁做底再加啲椰果。 我自己就拣左杯红莓果茶,超细心地有个蜡烛一直烧住所以壶茶每次饮都系热热的,唔怕倾计耐左会冻。后来先见到原来有VIP房,迟下疫情好啲可以再揾多几个朋友开个party,就好似以前细个咁疯狂一日。
蟹肉都好多,仲要系坚蟹肉,阔条面好creamy同好够味
蜜糖芥末单骨鸡翼 HKD76
墨西哥香草肉丸 HKD76
酸酸甜甜又好开胃,肉丸弹牙。
朋友拣左塔罗特饮,叫做节制,由西柚同菠萝汁做底再加啲椰果。