2019-10-06 2117 浏览
今日约咗朋友去旺角食饭,因为朋友仔们都比较健康,所以就冇拣到放题,反而就拣咗一间比较有文青feel嘅楼上Cafe。我估依间Cafe嘅老板娘应该系好中意韩星,因为你入门口,就见到间铺头系好多好多韩星嘅纪念品!当然啦,我哋都唔系18 22,都认唔出系边个打边个。佢哋几个就拣带咗日本五品料理,即好似muji咁样嘅饭。我自己叫咗碗拉面,因为冇乜胃口,仲有一个玫瑰花茶咁。玫瑰花茶系正常嘅,仲跟咗个小小嘅火炉俾你热住啲茶,冇晒水就可以叫佢加。呢个拉面反而有惊喜,比唔少日本拉面档嘅,反而仲好食。叉烧肥瘦得宜,同埋溏心蛋、帆立贝、菠菜、木耳丝,都算系几丰富,几十蚊都当然收货。而且我哋仲要喺度坐到OK耐,同朋友吹水吹左几个钟,大家先尽兴而归,乜嘢都抵番啦!

• 拉面