2019-01-30 84 浏览
近排成日玩啲boardgame但发现屋企嘅game类好有限,所以同友人好青春咁黎到呢间已经开业有12年嘅隐世board game cafe成个柜都系boardgame,种类超多,仲有电视睇玩几粒钟都唔会闷食物方面我地拣左老细推荐嘅party set,每人百几蚊,都够哂份量薯条炸得酥脆够哂4个人食,反而芝士份量可以多返啲八爪鱼春卷点埋个甜酸酱,感觉极怀旧,好似返返中学小食部咁瑞士汁鸡翼个酱汁调较得几好,几入味。每人有两只,鸡翼大大只,够多肉,又几嫩滑,算系咁啦!主食方面有大大兜嘅螺丝粉/意粉,配搭任君选择,炸蒜沾满左系每一条螺丝粉度,非常足料。酱汁味道偏甜,鸡柳份量都建议可以多返啲。另外一个意粉拣左咖哩汁安格斯牛柳粒,煎得几好够juicy,冇乜落调味只系简单落左盐同胡椒,带得出食物嘅天然味道。咖哩意粉好少见,今日应该系第一次食到,味道又几特别。Party set仲有两公升嘅可乐同埋咸柠七,系度玩得耐真系分分钟饮得哂。小食质素ok,又胜在能够比我地有返啲青春回忆,好似以前中学放学去左蒲board game cafe玩到唔舍得返屋企咁嘅感觉老细仲好亲切咁介绍啲game比我地,有机会再黎玩过!
成个柜都系boardgame,种类超多,仲有电视睇

玩几粒钟都唔会闷
芝士炸薯条

薯条炸得酥脆够哂4个人食,反而芝士份量可以多返啲

八爪鱼春卷点埋个甜酸酱,感觉极怀旧,好似返返中学小食部咁
瑞士汁鸡翼

炸蒜煎鸡柳螺丝粉
安格斯牛肉配咖哩意粉
Party  set可乐

老细仲好亲切咁介绍啲game比我地,有机会再黎玩过!
芝士炸薯条
瑞士汁鸡翼