2021-06-05 4883 浏览
位于太子嘅青花亭都几出名,有吾少人都去咗喇,今次专程冲住靓靓yogurt碗而黎😝但其他菜式嘅味道其实都ok呀,餐厅有两层高,环境都算舒适。TASTING SET MENU $199 越式菜式都可以喺cafe食到,变咗fusion菜😆鸡翼都炸得几脆卜卜,牛油味香浓,系煎炸野不过好彩吾会好油腻。表面劲多芝士碎🤩啱晒我地呢啲芝士控。份量仲劲多❣️同两位朋友食都好够食到好饱。薯条点埋黑松露酱劲match💕比目鱼嘅油脂十分丰富,连埋比目鱼表面嘅酱汁都好浓郁😋甜甜哋又够味。鱼肉偏向软稔,未至于碎湿湿。好多三文鱼籽喺表面,好有咬口,有日式丼饭嘅feel。猫耳朵充满明太籽,有一粒粒嘅感觉好爽口猫耳朵就烟烟韧韧咁。成个组合都好有创意,虽然话菠萝本身都浸过盐水,加埋海盐同柚子又几清新,夏天时暑热饮再适合不过❄️呢杯真系好好饮😍奶盖就吾系芝士咸香戈只,同芝士咸香戈只相比,呢只甜甜哋咁样几细滑。焙茶浓郁又吾会苦涩,恰到好处。呢杯话系奶盖,其实只有热饮,系芝麻鲜奶,但芝麻味就冇乜🙈🙊同埋都偏甜。Yogurt碗好靓😍好似海洋嘅颜色💙有蓝莓、士多啤梨、火龙果,仲有啲橙皮Tim 🤣颜色鲜艳,健康又好味呀。

TASTING SET MENU $199

越式香茅牛油鸡翼