2024-06-03
1952 浏览
🎀青衣。满布分店中菜馆✨皮薄馅靓七色小笼包😍🎀🪄店名* #乐天皇朝🔮地址* 青衣青敬路31-33号青衣城1 3楼310B号舖🔮🗾分店地区🗾 铜锣湾,旺角,青衣,将军澳,东涌,九龙城💰价钱$665.5 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_青衣剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_中餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵呢一间好出名嘅中菜餐厅其实我已经嚟咗超过三次 每一次一定系食佢哋最出名嘅小笼包 但系帮衬咗咁多次我个人都系最钟意食青衣分店😍 佢呢一间分店系位于青衣城入面所以超方便 环境同装修布置都系相当豪华嘅中式装潢 餐厅空间超宽敞 分开咗几个区域 确保私隐度 另外佢出餐厨房 𠮶边系做咗半透明开放设计 如果坐喺附近就可以望住厨房入面嘅状况 都几特别😗 整体感觉都几舒服🍽️食物质素🍽️食物方面佢都系主要系食川菜为主 除咗有主打嘅七色小笼包之外 仲有口水鸡,辣子鸡,麻婆豆腐等 如果主要食素都仲有好多选择 例如系凉拌木耳,青瓜,油麦菜 仲有各式各样嘅点心小食 种类多不胜数😆👀评分💖💖💖💖💖🪄餐前小食$15 &茶位$12/1餐前小食
🪄店名* #乐天皇朝
🗾分店地区🗾 铜锣湾,旺角,青衣,将军澳,东涌,九龙城
💰价钱$665.5 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵
🍽️食物质素🍽️
🪄餐前小食$15 &茶位$12/1
餐前小食佢提供咗一碟花生眉豆 食落去几淋 味道都唔错 而中式茶方面 味道正常~
🪄 招牌原味小笼包6粒 $78
由于都食咗几次七色小笼包 今次就叫咗呢一款原味 佢呢一款小笼包真系好出色 做到皮薄馅靓 用筷子夹落去 劲容易啲汁就会爆晒出黎😯 一咬落去肉馅连精华 真系十分之滋味😋
🪄 李白醉鸡(转鸡比) $102
呢一款醉鸡都几出色 我哋转咗做鸡髀所以佢嘅鸡肉系十分之嫩滑 鸡皮做到晶莹剔透好脆 但系鸡肉又可以保持到劲滑身 而且佢嘅最美味算去到好浓 所以唔饮得酒嘅人都可以接受👍
🪄 糖醋鱼片$108
呢款菜式味道酸酸甜甜 连同青椒红椒一齐去炒成 鱼片唔会有骨所以食落去好方便 最正系菠萝系超甜超多汁😍 呢一道菜简直系送饭一流😆
🪄 肉碎榄菜干扁四季豆$88
冇谂过呢一款都几出色 佢系即炒即上 所以食落去好热辣辣 四季豆好新鲜 咬落去一啲都唔老 加埋肉碎榄菜去炒所以食落去咸咸香香嘅惹味😎
🪄 鲍鱼炒饭$128
呢一款鲍鱼炒饭其实几啱打卡 炒饭嘅上面会有一只中等尺寸嘅鲍鱼 口感有少少韧 炒饭好出色 会带少少脆身香口质感 蛋味好浓😍 大概份量有四碗左右 所以都好够饱😆
🪄 香煎豆沙锅饼$62
最后当然唔少得叫返款甜品啦 每次都系要叫呢一款豆沙锅饼 真系好正 系劲热辣辣 而且豆沙好甜 加上外皮煎得香脆 好快就已经清晒一碟😆
(5个💖为最高)
✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️