2022-12-16 501 浏览
青衣作为美食沙漠 一见到佢有间天妇罗专门店就一直好想试 今次都几好彩 晏昼嚟到都唔太驶等位就入得 不过食完就觉得都系金子半之助最好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)海老穴子天丼 ($85)见佢晏昼都有各种天丼 仲有乌冬同荞麦面 但由于呢日比较冻 自己会想食饭多啲😋炸粉份量恰到好处 但由于炸物直接淋上天妇罗汁 以致有少少淋咗 影响咗佢嘅口感😥呢款除咗有黑虎虾外 仲有穴子、本菇、蟹柳、茄子、四季豆、紫菜 黑虎虾鲜味一般 未必能令我惊艳🥲穴子系一款体型较小嘅鳗鱼 但啲肉就无鳗鱼咁实 我自己食落就唔觉得有咩特别 味道较淡😥其余炸物面炸得香脆 紫菜个口感都几得意 有啲似炸鱼皮(?)😹😹推荐指数:🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 2/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 3/5】ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ

海老穴子天丼 ($85)

推荐指数:🌟🌟