2023-03-28
又经过青衣 系两期青衣城入面纠结左好耐唔知食乜好 最后拣左连锁店之一嘅亚参鸡饭 就试下呢间以海南鸡为卖点嘅马拉菜😗🍱亚参去骨海南鸡饭💰91呢个套餐配有一碗鸡油饭同一碗清鸡汤 仲有食海南鸡basic必有嘅三只酱 应该系姜蓉 甜辣酱同豉油酱 鸡嘅份量都偏多 去骨之后厚度偏薄 但系都好滑嫩 鸡肉本身已经腌得够味 配上鸡油饭就更满足😋鸡油饭水分刚好 而且鸡味都几重下🍛巴东牛肉饭💰78可惜呢度冇椰浆饭 所以我+左$5转鸡油饭 巴东牛肉 配菜小食同鸡油饭各成三角互不干扰 巴东牛肉每旧都好大块 沙嗲酱加埋花生煮完更惹味 捞饭特别香口😛而小食个边就有炸鱼干 竟然系甜味 不过都系觉得咸味好D 另外就系普通嘅番茄同青瓜丁 整体来讲巴东牛肉味道出彩 值得尝试👐🏻🍛马来咖喱鸡饭💰78咖喱鸡同白饭分开上 所以就见到白饭圆碌碌咁一旧处于碟中间 好彩碟够大可以捞饭 咖哩份量都多 鸡肉索咖哩汁都唔错!🍞斑斓咖央多士🍤凤尾虾春卷💰加配39系马拉餐厅必食就有咖央多士 呢度嘅多士写明系马来西亚空运过来 睇样果然又同一般见开嘅好唔同 颜色偏黑糖包色 形状都系吐司型 有埋凸位 烘完底之后略嫌过脆过硬 如果保留小小吐司嘅软度就好
🍱亚参去骨海南鸡饭
💰78
🍞斑斓咖央多士
🍤凤尾虾春卷
💰加配39
系马拉餐厅必食就有咖央多士 呢度嘅多士写明系马来西亚空运过来 睇样果然又同一般见开嘅好唔同 颜色偏黑糖包色 形状都系吐司型 有埋凸位 烘完底之后略嫌过脆过硬 如果保留小小吐司嘅软度就好😩牛油好厚咁露左出来 下面仲薄薄地搽左一层斑斓同咖央酱 可能系因为多士本身嘅关系有D苦😓
凤尾虾春卷就好靓 颠覆左我对炸物嘅刻板印象-出面嘅炸皮外衣竟然系白色嘅 咬开一层脆丝就系炸虾肉 可以点上泰式甜辣酱口感更丰富!
整体来讲呢度菜品唔算特别多 特别来食嘅话都系食海南鸡饭比较好 比较有特色D 多士我都系会选择返苏妈苏妈🤣
📌 亚参鸡饭 (青衣城) (青衣)
青衣青敬路33号青衣城1期2楼218A号舖