2023-05-14
今日老公带左我去30楼高既西餐厅食饭庆祝🥰一出lift 就已经系餐厅,可惜今日外面落住大雨,我哋有啲狼狈下先去到餐厅,但服务员劲细心,见到我哋淋到湿晒都俾咗纸巾同暖水我哋,劲贴心嘅服务呢!最开心嘅系餐厅位于30楼嘅位置,可以俾我哋望到跑马地同维港一带😍望住个咁靓嘅景食饭都真系几开心㗎!🎈慢煮牛面肉·薯蓉·甘笋·粟米仔($238)呢款lunch set 好抵食👍🏻开业期间仲有甜品送😍有沙律,餐包同餐汤。先讲讲个餐汤,超级好饮!系我最喜欢嘅粟米忌廉汤!口感好creamy!而且好多粟米粒喺入面,净系饮呢个汤都够开心!慢煮牛面肉肉质嫩滑,口感细嫩,淋得黎又有口感。仲要劲多肉汁😍完全系我最爱呀😍再讲讲set lunch 送既甜品,一款三件,味道好好!set lunch 性价比真心高👍🏻每款蛋糕都好精美好味,我特别爱红桑子果款👍🏻唔会死甜,好fresh!🎈美国安格牛肉眼伴炒野菌·薯蓉($428)安格斯牛口感嫩滑,我哋叫左medium熟度,口感劲好!肉质细嫩,有著丰富的肉汁和细腻口感。每一口都充满著浓郁牛肉味,完美保留牛既鲜美度和柔软度。薯蓉柔软细滑,有浓郁的香味和奶香味,同牛肉和野菌味道相得益彰。
今日老公带左我去30楼高既西餐厅食饭庆祝🥰
🎈慢煮牛面肉·薯蓉·甘笋·粟米仔($238)
慢煮红酒牛面肉·薯蓉·甘笋·粟米仔
🎈美国安格牛肉眼伴炒野菌·薯蓉($428)
美国安格牛肉眼伴炒野菌·薯蓉
薯蓉柔软细滑,有浓郁的香味和奶香味,同牛肉和野菌味道相得益彰。整道菜的味道非常完美地融合在一起,令人食欲大开💁🏻♀️
🎈纽约芝士蛋糕($68)
我极爱食芝士蛋糕,蛋糕的质地非常湿润柔软,每一口都有著绵密的口感,且不会过于甜腻。蛋糕的口感非常顺滑,入口即化。芝士蛋糕的芝士味道非常浓郁,但不会太腻。它的味道非常平衡。
纽约芝士蛋糕
餐厅真心chill,而且服务员态度劲好,食物质素高,已经推荐左比身边朋友仔啦😍