2024-07-03 2601 浏览
天气好好,专登入黎科学园饮茶, 以前觉得科学园好远,但系原来都好多巴士会经过。我地叫左个二人餐, 跟住见到佢个烧乳鸽,堂食都系$28一只,所以我哋都叫黎试吓。点心嚟到嘅时候都系好热,证明佢系即整,而佢地啲点心外型都好靓😍第一款点心系妃子笑咸水角,讲真,咸水角平时少食,但睇评语既相好靓,就试下啦。好彩,黎到既时候冇令我失望,佢既外型好靓,初头我谂紧咩系妃子笑,原来系荔枝其中一个品种嘅妃子笑,成粒咸水角做到荔枝咁样🥰佢个外壳系脆脆地,烟烟韧韧,口感几好,而入边嘅馅料就正常发挥。评分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5跟住就到萝卜丝酥饼,佢个外型又系好好,做到成个萝卜,插着两块叶,有少少朱古力碎,做到好似插着喺泥土入边,睇得出系有心机评分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5饮茶一定要食虾饺啦😆呢度嘅虾饺,见到佢胀卜卜,热辣辣,咬落去好弹牙评分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5二人餐仲有烧腩仔,不过个烧腩仔就比点心差咗少少,佢外表虽然好脆,但系肉质比较鞋评分:👍🏻👍🏻👍🏻/5二人餐仲可以拣一个主食,例如炒粉面,不过我哋就嗌咗一个西兰花炒鲜鱿。味道唔错,都几大碟。相信食二人餐都应该会饱。评分:👍🏻👍🏻👍🏻/5我哋仲叫咗一个烧卖,烧卖大

评分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

我哋仲叫咗一个烧卖,烧卖大大粒,肉质弹牙,不过原来有二人份,我地下次应该叫二人份,唔洗食咁饱。

评分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

最就到烧乳鸽,上枱时系新鲜炸好,外脆内软,多汁,呢个价钱好抵食👍🏻👍🏻👍🏻

评分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

最后,我哋仲叫咗个西瓜糕甜品,佢嘅卖相同西瓜一样,有瓜皮有瓜,打咭一流,做得好精致

评分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

整体黎讲,环境又好,食物又好,服务都好好,可以再黎食🥰

整体味道指数:😋😋😋😋/5
性价比:💰💰💰💰/5