2021-02-28
Odyssee 系ICC 101楼,除左有靓景之外,食物水准非常高✨每一道菜都带比客人好大嘅惊喜.♦ Corsican Sea Bass ⋆ StarterSashimi卖相好靓,超级igable而且鱼生同个dressing好衬、刺身上面仲撒有佛手柑,鲜甜之余亦好开胃.♦ Calodenian Blue Prawn ⋆ Starter呢道菜超级surprise!一上枱已经闻到好香嘅虾油味,中间有几件Blue Prawn同Ravioli,下面有个海鲜汤系底。个汤绝对系精华!.♦ Japanese Egg ⋆ Starter佢当然唔止一只蛋咁简单~温泉蛋本身系用红酒去煮,旁边有法式蜗牛、亦有芝士片同蘑菇铺喺面,整体口感好丰富✨.♦ Perigord Black Truffle ⋆ Starter呢道菜有新鲜松露同金箔铺喺面💓下面有香脆嘅多士夹住软滑嘅松露馅,每一口都系幸福既感觉.♦ Miyasaki A4 Sirloin ⋆ Main和牛肉质非常好~好重嘅油脂香,而且真系有入口即化嘅感觉!另外佢作为配菜嘅Confit Potato口感好得意,外皮炸到脆卜卜再加上蜂蜜,感觉就好似另一道小食咁
♦ Corsican Sea Bass ⋆ Starter
♦ Japanese Egg ⋆ Starter
♦ Miyasaki A4 Sirloin ⋆ Main
♦ Japanese Cuttlefish ⋆ Main
餐厅将日本嘅乌贼以Pasta既形状present出一道carbonara 好creative!!而乌贼亦化身为超级烟韧既意粉,唔错㖞!
♦ Soufflé ⋆ Dessert
佢系一个Earl Grey 疏乎厘,茶味好香,外皮好脆~中间湿润度刚刚好,而且亦好够soft.旁边仲有个云呢拿雪糕🍦
♦ Mont-Blanc ⋆ Dessert
栗子挞嘅卖相好好~可惜我唔钟意食栗子甜品就无试到啦🙈