2021-10-07
3 course meal $148 + 10% 一共有五个前菜 可以拣两个 而主菜就有四款 可以拣一个 今次我系经OpenRice订位 午市嘅优惠就系3 course meal可以免费upgrade 前菜就可以拣三款 而餐厅系指定左𠮶款前菜为是日餐汤精选火腿沙律 🥗 (7/10)加咗巴拿马火腿配沙律菜同埋啲沙律酱 系一个中规中矩嘅沙律 冇乜特别和牛他他 🐄 (8/10)一开始对个他他冇乜期望 因为见到牛肉嘅颜色比较偏深红 好似唔系好新鲜咁 但食落味道都几好 另外配左块小多士 配埋一齐食几夹下 但如果可以比多两块多士就更好啦南瓜忌廉汤 🎃 (7/10)呢个系餐厅送嘅是日餐汤 个忌廉汤几creamy 但系南瓜味反而唔系太突出香脆炸蚝 🌊 (8/10)呢个炸蚝几有惊喜 食落完全唔会腥 而且唔会厚粉 食得出蚝嘅鲜味 一份有三只炸蚝 份量都几慷慨香烤巴马火腿野菌鸡卷 🐓 (8.5/10)呢个亦都几有惊喜 个底配左薯蓉 虽然未做到好软绵顺滑嘅口感 但系味道都唔错 个野菌鸡卷入边好似包左啲芝士 令到成个口感更加丰富主菜韩式和牛面𣍰泡菜饭 🇰🇷 (5/10)泡菜饭真系有啲失望 因为牛肉唔系好新鲜 而
精选火腿沙律 🥗 (7/10)
和牛他他 🐄 (8/10)
南瓜忌廉汤 🎃 (7/10)
香脆炸蚝 🌊 (8/10)
香烤巴马火腿野菌鸡卷 🐓 (8.5/10)
主菜
韩式和牛面𣍰泡菜饭 🇰🇷 (5/10)
泡菜饭真系有啲失望 因为牛肉唔系好新鲜 而且切到好碎 冇乜口感 另外泡菜非常辣 对一个平时唔食得辣嘅我就食得有啲辛苦 唯一抵赞嘅系饭嘅份量非常多 应该男仔都够饱
冷食虎虾日式荞麦面 🍜 (4/10)
个虎虾非常咸而且煎到好干 有少少剧皮 咸嘅程度系完全食唔落 个荞麦面亦都有啲硬 而自加制嘅黑松露酱有啲似沟咗沙律酱落去 味道怪怪地 同荞麦面唔系好夹 整体黎讲真系唔建议大家叫
OVERALL: 推荐😆 (7/10)
可能因为小店系bar出身 所以前菜会做得比较出色 反而主菜就真系有啲失色 试咗两款都有啲伏伏地嘅感觉 但整体黎讲 lunch set都系一个唔错嘅选择 包左一个3 course meal绝对食得够饱 另外因为小店位于30楼 所以有非常好嘅景色 基本上可以俯瞰成个铜锣湾仲有少少海景睇 另外亦都有室外位置 不过夏天咁热真系唔系太适宜坐室外 室内嘅装修亦都好光猛 好多落地玻璃 几适合同朋友黎聚餐
韩式和牛面𣍰泡菜饭
冷食虎虾日式荞麦面