2023-01-06
去过越南旅行都好多次,每区都有小小唔同,最近行过铜锣湾见到呢间越南餐厅,好靓好吸引,啲装修好友越南特色,尤其是越南灯笼,吊哂喺度好吸引👍👍大头虾菠萝酸汤配檬粉$368呢个够浮夸,煲内有3-4只大头虾超大只,虾肉够结实好新鲜,配埋𠮶个菠萝酸汤,酸酸甜甜味道超夹,另外跟一碟3个檬粉,食时自己放落去煮,汤里边仲有好多新鲜菠萝,檬粉吸收晒啲汤,我饮完汤仲食埋啲菠萝,超满足😌潘切直送小墨鱼春捞檬 💵 HK$168潘切市系出名嘅鱼港,呢碗檬有成6,7条小墨鱼, 佢同我哋平时食开𠮶啲唔同,size比较细啲,咬落去你就知道佢非常之新鲜, 劲滑兼爽口,个檬好香米味,好滑,原来食材系全部越南直送,配埋个汁超好味,完全系越南食嘅感觉👍👌挂住越南美食及灯笼,可以来试吓,呢度嘅环境真系令你置越南咁样😄
大头虾菠萝酸汤配檬粉$368
潘切直送小墨鱼春捞檬 💵 HK$168