餐厅: 長洲角酪
资讯:

放假难得出外感受大自然,近年多左新式餐厅进驻长洲,其中尼间饮品店有特色既瓷砖做装饰,岩哂打卡。而且吸引唔少年轻人前往,星期六lunch时间店面非常多人。叫左莓莓角酪($38),角酪卷($38)。饮品店主打乳酪,水果口味选择亦多,饮品卖相及打卡墙非常吸晴。成杯颜色都系梦幻既粉红色,拎上手好治愈心灵,加上刚刚好有片心形既草莓系外围,令到成杯饮品好有公主感觉。草莓味既乳酪非常香浓厚滑,而且乳酪属于稠密口感,所以口感丰富。而且估唔到底下仲有紫米,仲同乳酪好夹添。铺头既卷蛋系售完即止,今次黎到已经卖哂大马士革卷,可见非常受欢迎。而角酪卷用左蝶豆花既绿色黎作为外层,内层系浓烈既草莓乳酪,卷蛋非常松软,而内层creamy,值得叫。整体,饮品消暑解渴,而且清新。难得精心设计铺面及食品,支持。

叫左莓莓角酪($38)角酪卷($38)
莓莓角酪

角酪卷