2023-05-12 116 浏览
今日难得早收工就同老公嚟都一直好想试嘅餐厅食晚餐— pondside 🥰餐厅系香港公园🤭入面如果daytime嚟食就会见到清晰啲嘅池境,我大概7点度都仲见到少少,中午应该几靓 🥰食物方面我哋嗌咗一份鹅肝做前菜,鹅肝好肥美,仲配上无花果同橙一齐食就可以解腻呀🥰另外仲叫咗牛油果大虾芒果沙律,又几清新㖞,牛油果大大嚿!配上爽口弹牙的大虾唔错唔错🥰而我哋嘅主菜就嗌咗牛面肉🤭唔系讲笑呢份肉都几大份😂下面仲有薯蓉一齐食,牛肉有少少骚但可以接受,味道系有啲似罗宋汤𠮶只,所以食落都唔错!跟住仲叫咗一份黑毛猪扒😄超级大件而且好厚,不过佢食落一啲都唔干,入面做keep到有啲汁,烤得唔错☺️ 配菜竟然有芝士波波呢个好surprise好好食😋甜品嗌咗一个心太软😍正常发挥,朱古力味几rich 👍🏻#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西

另外仲叫咗牛油果大虾芒果沙律,又几清新㖞,牛油果大大嚿!
配上爽口弹牙的大虾唔错唔错🥰

而我哋嘅主菜就嗌咗牛面肉🤭

跟住仲叫咗一份黑毛猪扒😄
配菜竟然有芝士波波呢个好surprise好好食😋

甜品嗌咗一个心太软😍正常发挥,朱古力味几rich 👍🏻