离开铜锣湾过少少,就系相对宁静又小人啲嘅天后,揾到一间细细间嘅居酒屋,见价钱都唔太贵,就即管试一试佢。☀️☀️炎炎夏日,点都要饮番杯冻饮解暑,打完风嘅一日热到好似40度咁,呢度有几杯可爱嘅特饮,上面有一只熊仔冰,超级可爱,我个杯冻绿茶牛奶,上面嘅熊仔冰就系由牛奶雪制而成,不过上枱冇耐就沉咗落水底🤣🤣🤣除咗寿司主食同沙律前菜,我哋叫咗今餐嘅必选推介,就系「石烧厚切和牛」,味道相当之好食!和软熟、几乎入口即溶,而且客人可以自己喺石烧上面稍为烹调,自行决定点餐厅提供嘅三款酱料,分别系芥末、酱油、葱油、以及炸蒜片。我自己就最喜欢葱油配搭和牛,切碎咗嘅葱粒咬落去同和牛相辅相成,口感一流!依间餐厅无论环境、侍应嘅态度、同埋嘢食嘅质素,都好值得再次光顾,最值得推介嘅系打卡熊仔饮品,女士们一定好钟意!