2021-06-12
[民调]大家最近思乡程度去到临界点未?🇯🇵[/民调]因为我番乡下最钟意行100円店同300円店🤭 而家有时Daiso做紧买X送一,同妈妈去行一行,买到一袋二袋,都会例牌讲句「番酒店放低野啰?」(病入膏肓的母女🤣) 上个礼拜知道淘大开左间大daiso,就约左妈妈去九龙湾行街~为左营造番左家乡既感觉,当然要去食日本野啦🤣 拣左星期六日有半自助餐提供既鸣门割烹料理~半自助餐($238)包括主食(八拣一),同任食小食、寿司、串烧、刺身、沙律,仲有任饮饮品~主食方面,我地拣左💁🏽♀️➿ 三色丼 (拖罗蓉•海胆•三文鱼籽)➿ 帆立贝海胆丼三文鱼籽份量多,每一啖都会咬到充满鱼油香既三文鱼籽☺️ 食材几新鲜~ 妈妈特别大赞帆立贝新鲜👍🏽 送既矶煮鲍鱼都不错吃~分享下我地叫左咩任食既野食啦~沙律🥗胡麻豆腐沙律刺身🦪三文鱼、甜虾寿司🍣熟北寄贝串烧🍢免治鸡肉棒、冬菇 小食🍤日式蒸蛋、芝士年糕、明太子玉子、枝豆、芝麻鸡翼🌟 好钟意个蒸蛋,滑捋捋又足料,入面有冬菇、鸣门卷🍥、白果⋯⋯🌟 芝士年糕不解释了,见图!🌟 芝麻鸡翼炸到好香口,必吃!饮品🍹巨峰乳酸特饮白桃乳酸特饮👌🏼好够汽,果味都够~ 个人钟意白桃味多d!
主食方面,我地拣左💁🏽♀️
➿ 三色丼 (拖罗蓉•海胆•三文鱼籽)
➿ 帆立贝海胆丼
分享下我地叫左咩任食既野食啦~
沙律🥗
熟北寄贝
串烧🍢
免治鸡肉棒、冬菇
小食🍤
日式蒸蛋、芝士年糕、明太子玉子、枝豆、芝麻鸡翼
🌟 芝士年糕不解释了,见图!
🌟 芝麻鸡翼炸到好香口,必吃!
饮品🍹
巨峰乳酸特饮
白桃乳酸特饮
👌🏼好够汽,果味都够~ 个人钟意白桃味多d!
环境黎讲💁🏽♀️
餐厅既空间感大,系我食过几日环境最静既一餐 放题😆 欣赏呢度既防疫措施做得好,枱与枱之间都有我咁高既屏风间住🤣食得安心👍🏽