2023-08-13
行开ifc知道佢近排开左好多新铺,仲有一间系好多好野食嘅Blacksheep旗下嘅意大利餐厅 — FALCONE,主打新派拿坡里Pizza,咁就紧系要试下🤤!先唔讲野食,净系入到去见到个餐厅环境,都比佢吓一惊,因为真系装修得好靓呀😍!佢用咗好多陶瓷餐具同埋精致嘅装饰品将餐厅布置得好华丽,但系又有种意大利古典餐厅嘅雅致,就咁坐喺度打卡影相都有排影😚🌕 GAMBERI AL FORNO前菜试左用卡拉布里亚辣椒牛油烤制嘅香烤软壳虾, 支少少柠檬汁上去一齐食好惹味👍🏻🌕 SPAGHETTI ARAGOSTA E GAMBERI呢个意粉用白酒煮得好香,仲有爽口弹牙嘅龙虾同埋虾肉,配埋蕃茄仔,我超快就食晒😂👍🏻🌖 ALICI FUNG呢个pizza 有番茄、鳀鱼、黑橄榄同牛至香草,第一次食呢种组合,好有新鲜感!鳀鱼咸咸地令到成个pizza嘅口感又更加丰富😌🌖 NEMESIS AL CIOCCOLATO最后甜品嗌咗朱古力mousse cake配whipped cream,件cake扎实得嚟又好creamy, 个whipped cream 好似雪糕咁,唔会太甜好好食🤪📍 Falcone中环金融街8号国
🌕 GAMBERI AL FORNO
🌖 ALICI FUNG