2013-09-24
呢间CUPCAKE店起银城广场地下, 行过好几次, 又望过好多次都无买到~~~ (我初初担心得个样好难食, 一直唔敢试)最后, 都系忍唔住买左黎试喇~~~~ 外表实在太吸引女孩子了~~~ *V*颜色好靓, 吱花又好靓, 款式又好吸引~~~~~ $15/个 (呢到既CUPCAKE 卖点系不加香精, 色素同防腐剂, GOOD)试左两只味, 第一个系"朱古力榛子口味", 呢个外表唔算好精致, 但好食, 忌廉下面个系朱古力味蛋糕, 再加埋朱古力榛子味既忌廉, 忌廉是比较挻身的, 不是软软的, 我觉得不错不错~~ (呢个口味系我心水推介^^)第二个系"绿茶口味", 呢个外表好精致, 但唔好食, 忌廉下面系原味蛋糕, 加埋绿茶味既忌廉, 口感同口味不是太夹呢~ = = 对呢个GREEN TEA CUPCAKE有D失望... 食完有D失望
颜色好靓, 吱花又好靓, 款式又好吸引~~~~~
试左两只味, 第一个系"朱古力榛子口味", 呢个外表唔算好精致, 但好食, 忌廉下面个系朱古力味蛋糕, 再加埋朱古力榛子味既忌廉, 忌廉是比较挻身的, 不是软软的, 我觉得不错不错~~ (呢个口味系我心水推介^^) 第二个系"绿茶口味", 呢个外表好精致, 但唔好食, 忌廉下面系原味蛋糕, 加埋绿茶味既忌廉, 口感同口味不是太夹呢~ = = 对呢个GREEN TEA CUPCAKE有D失望... 食完有D失望
题外话/补充资料:
我会想试埋"玫瑰荔枝红桑子口味"~
如果同朋友庆祝生日, 又唔想买1个生日蛋糕份量咁多既话, 可以买个小小CUPCAKE代替呀~
样子吸引, 味道亦不错~~ (下次买比妈咪试下先. 实好WARM AR^^)