2018-03-28 316 浏览
早排细佬个女朋友话好想食甜品,唔知边到摷到呢间【特式甜品】,点知咁岩系呀哥既朋友开既,就趁住个星期日放假大家一齐去试吓!一行4人去到,都要等左一阵先有位,甜品店唔算大,印象中记得大概有4-5张方枱,都比人坐晒,我地就坐吧枱,不过咁样仲好,因为可以近距离睇住甜品师傅响我地面前整甜品,见到佢地真系好忙无停过手。餐牌上既甜品全部都系英文写既,都唔知乜野系乜野🤪好在有图片比我地睇,但幅幅图既甜品都好鬼靓,大家都决定唔到食咩好?最后我拣左一份【富士山】,细佬女友就点左【樱花树】,至于饮品呀哥点左咖啡,细佬点左冬柠茶,因为系手整甜品,大家都预等候时间唔会好快,就一边欣赏佢地制作过程⋯⋯但好几次以为系我地既甜品原来都系人地既🤣当甜品黎到时,甜品师好详细讲比我地听,甜品有啲咩料,当时我都无细心听,净系想快啲食左佢地😅我净系知道好好食,富士山🗻味道较清新,甜甜酸酸,另外樱花树就系较浓味既朱古力,太甜既食物我都唔嗜,留比钟意嗜甜既佢地,饮料方面我无饮到,但见细佬杯冬柠茶我觉得好得意,因为孤陋寡闻既我,第一次见无柠檬既冬柠茶🍋,而系选用柠檬汁🤪咁样都的确几创新!上次因为赶时间都唔敢点太多,下次有时间一定会试

上次因为赶时间都唔敢点太多,下次有时间一定会试其他款式。

2018-03-18
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶