2017-03-13 161 浏览
旺角区有超多嘅火锅店,不过星期日为左唔洗等位,所以决定行远少少去大角咀食。虽然位置属大角咀,不过其实由朗豪坊行过黎都系大概10分钟,唔难揾。汤底同食物都非常多选择,仲有刺身食添。汤底点左胡椒猪肚鸡,味道偏淡。我地叫左超多火锅料,本地生蚝好大粒,碌完都唔会话好缩水👍🏼至于隔离个碟就系招牌手打四宝丸,虽然佢话系招牌,但系我就觉得冇乜特别。反而另一道招牌𩠌黑松露云吞就好食啲喇,入面有猪肉同虾,冇乜肥肉,仲有淡淡嘅黑松露味,都唔错👍🏼另外打边炉必点嘅肥牛都好好食,呢度有好多款牛肉,我哋就点左手切肥牛喇。肥牛的确好好食,唔会切到好薄,入口仲好有油香👍🏼。肥牛有分大碟同细碟,我哋四个人叫左个细碟都好够食喇。除咗火锅料之外,呢度仲有好多款刺身。我地点左海胆、三文鱼蛋、水母刺身。海胆用玉子同青瓜放底,每份海胆都好厚身👍🏼,味道唔算好甜,不过都食得出好新鲜。水母刺身听落好特别,其实食落口感好似海蜇咁。另外仲叫咗款小食,系用虾胶让入油炸鬼入面,不过油炸鬼炸得有啲硬。侍应服务态度好好,好有礼貌,另外铺头入面都装咗几部电视,可以边食边睇👍🏼