2024-03-05 1084 浏览
今日又去到呢间星海打卡、系一间新派中菜位于尖沙咀The One高层、整间店面环境装饰高雅而光猛🤔、系以柔和色泽坐著感觉都唔错、系到同朋友叹吓茶食吓嘢相当之唔错🤭、同时以大大块玻璃作窗墙、都可以望到窗外景观真的好正😚!.酱皇蒸凤爪 $31 呢一款酱皇蒸凤爪望著都几好🤔色香味都有、入口外皮松软腍度适中、沾满美味酱汁味道啖啖浓厚美味😋!.蚝皇原只鲍鱼一口酥 $55呢一碟蚝皇原只鲍鱼望见都好吸引🤤、一碟有2只整只一口酥、细细只卖相酥脆香口外皮😙、包著香喷喷蘑菇粒啖啖口感、配埋原只鲍鱼入口浓郁蚝汁香味😋、口感烟韧带点腍口、整只十分之好食又美味👍!.南翔灌汤小笼包 $38 呢一笼灌汤小笼包真系好别致🤔、一笼有只用咗小吊碟盛载好吸引😍、真的睇得又食得😚、小笼包外皮烟糯包裹满满汤汁、入口啖啖肉腍嫰美味😋!.星海虾饺皇 $43 呢一笼虾饺皇系店家招牌点心🤔、够哂大只外皮通透烟糯、里面满满虾肉鲜味啖啖爽口美味😋、我觉得真系好好食!.香茜黑毛猪叉烧肠粉 $38呢一款叉烧肠系用咗黑毛猪作馅料、比起一般叉烧肠肉质味道浓厚😚、入口外皮口感软滑里面啖啖叉烧腍嫩😋、加埋香茜带点香味更加好食!.镇江陈醋三度骨 $128

酱皇蒸凤爪 $31

蚝皇原只鲍鱼一口酥 $55

南翔灌汤小笼包 $38

星海虾饺皇 $43

香茜黑毛猪叉烧肠粉 $38

镇江陈醋三度骨 $128

呢一碟三度骨卖相真系睇得吓🤤、整款三度骨系用咗镇江陈醋而做、整条三度骨色香味都有🤔、食到入口外皮脆口里面腍嫩😋、味道酸甜口感比起一般酸嘅程度适中、我觉得好正好有水准值得一试👍!
椰汁鲜奶炖桃胶 $38

整款炖桃胶够哂滋润🤭、奶白色整碗配埋桃胶、饮到入口香滑椰汁清香😙鲜奶滑口感、再加埋入口桃胶软绵绵、真的相重滋润甜度适中都几好饮😋!
香芒糯米卷 $31

呢一款甜点糯米卷望见好靓😍、整碟糯米卷配香芒都好夹、食到入口多层口感烟糯、包裹软滑忌廉同埋香甜芒果、三者口感味道好夹又好食😋!
2024-03-04
午餐