2023-05-22
1986 浏览
阿女放假最后行程,我带咗佢去尖沙咀嘅花乐🥰,虽然呢间餐厅晩市系以清酒主题🍶,但系因为可以望到维港夜景🌉,环境又靓,又有阿女好钟意食嘅日本串烧🍡和寿司🍣,所以都系带阿女去😆。餐厅环境真系好靓😍,有吧枱,有卡位。吧枱仲有大量唎酒师驻场👨💼,可惜我今晚带住阿女无得饮酒🥲。花乐六味真蚝 $2686️⃣种蚝包括有柚子🍊伴日本蚝、三杯酢啫喱蚝、芝士🧀焗蚝、蒜蓉🧄焗蚝、天妇罗蚝和岩盐🧂海胆蚝,其中2️⃣款是生蚝,充满海水味又够juicy,焗蚝够惹味,炸蚝又做到外脆内软,一次过品尝到6️⃣种蚝,超满足呀😍。日本烧牛肉石锅饭 $118上枱时热辣辣🔥,牛肉🐂嫰滑大大片,而且份量唔少。石锅饭🥘有饭焦,连埋温泉蛋🥚的蛋汁一齐食,非常好味😋。寿司十贯盛合 $398🍣包括大拖罗、金目鲷、岛池鱼、烟熏笛鲷、三文鱼、直送飞机鱼、日本海胆、日本牡丹虾🦐、三文鱼籽、日本帆立贝、迷你蟹饭🦀。卖相已经相当吸引,打卡一流📸,全部刺身非常新鲜🥰,阿女最钟意系大拖罗🐟,油脂甘香,入口即溶,完全无根😋。厚切牛舌 $58厚切牛舌👅好大块,口感软嫩多汁又有嚼劲,好味😋。总括而言,食物有质素,环境气氛一流,又有驻场唎酒师驻场为客人挑选醉适合
花乐六味真蚝 $268
日本烧牛肉石锅饭 $118
寿司十贯盛合 $398
厚切牛舌 $58
厚切牛舌👅好大块,口感软嫩多汁又有嚼劲,好味😋。
总括而言,食物有质素,环境气氛一流,又有驻场唎酒师驻场为客人挑选醉适合的酒去配食物,下次要带老婆嚟试下。