2022-10-10
2024 浏览
▫️朋友准备离开香港🥹 饯行饭想揾啲香港常见但可能外国少见啲既野食,所以就拣左麻辣火锅🌶▫️环境好靓,仲对住个维港🌊 不过可惜当日俾人book晒窗边位🫠🌶 四川麻辣锅 拼 咸酸菜胡椒猪肚锅 $208▫️餐厅有好多特色汤底,但觉得打边炉其实双拼都够🧐 四川麻辣锅要左小辣,唔系太辣同麻味较轻🌶 胡椒猪肚锅都几足料,好多猪肚同酸菜食,唔算太咸🧂🥫 酱料 $22/位▫️店员会放低12款配料同鼓油俾你慢慢落🥸 好多款俾你拣,但我都只系会落蒜蓉同炸蒜🧄 务求臭死隔离𠮶位😎🤘🏻 全部人落晒店员就会将调味料拎走架喇~🐮 黑毛和牛 (大) $278▫️好大只牛坐左系枱面好得意🤣 和牛用冰镇住,牛味够重不过略嫌唔够多脂肪🤏🏻🦑 手打芝士墨鱼丸 $68▫️有芝士馅又几好食,墨鱼丸够弹牙,可惜得4粒🫠🐷 猪颈肉 $58▫️肉质几滑,够爽口弹牙🦷🐖 香煎午餐肉 $68▫️上枱时已经煎好左,钟意既可以再放落汤底到渌一渌再食😆 吸收汤底精华😼🫔 即炸手工响铃卷 $68▫️炸得几脆,渌2秒就食得✌🏻 又系索晒汤好正🤤🐝 蜂巢豆腐 $48/🥒 冬瓜片 $38/🥬 皇帝菜 $68/🍄 金针菇 $48▫️大路野无咩特别就唔多介绍😛🍺 生啤 $
🌶 四川麻辣锅 拼 咸酸菜胡椒猪肚锅 $208
🥫 酱料 $22/位
🐮 黑毛和牛 (大) $278
🦑 手打芝士墨鱼丸 $68
▫️有芝士馅又几好食,墨鱼丸够弹牙,可惜得4粒🫠
🐷 猪颈肉 $58
▫️肉质几滑,够爽口弹牙🦷
🐖 香煎午餐肉 $68
🥬 皇帝菜 $68/
🍄 金针菇 $48
▫️大路野无咩特别就唔多介绍😛
🍺 生啤 $68
▫️打边炉点可以唔啤啤佢🍻 系铜锣湾地段黎讲,生啤都算正常价位🧐
▫️希望呢餐可以满足到朋友仔个胃🥹 未来见👋🏻