2023-04-05 40 浏览
🐾随变火锅🐈谂住捉紧冬天的尾巴,趁天气仲系凉凉哋去打边炉~餐厅装修新颖,虽然系打边炉,但系完全冇咩油烟感觉,行高档路线坐得舒服😉酱汁配料除咗一般配料之外仲有比较少见的沙茶酱及花生酱~🐈觉得几特别✨麻辣汤底小辣净系汤底都已经好多选择,而且有鸡煲蟹煲等等令人眼花撩乱每样都想试~不过因为今次🐈想主攻打边炉,所以净系叫咗个麻辣汤底😆汤底有葱,洋葱,辣椒等等非常足料,辣得来唔会攻喉,系令人食得舒服回味的辣~✨新鲜滑牛红肉脂肪均匀,一碟份量都颇多,嫩滑食感吸收咗辣汁之后更带出牛香味,正!✨黑豚肉大大块口感丰富~色泽漂亮非常新鲜,而且唔会嚡口~好食✨四色饺子拼盘餐厅饺子同埋丸类选择颇多,所以叫个拼盘就最方便~四款都皮薄馅靓,十分足料,🐈认为鱼皮饺尤为出色✨稻庭乌冬正常发挥~弹牙可口😆果然打边炉都系要食乌冬✨娃娃菜每颗都几大颗,索咗辣汁之后特别入味~口感香脆Overall体验: 我觉得尤其出色的是服务态度非常优质~服务员会时刻留意每台客人需要并会主动询问是否需要加汤~而且最后仲有奉上两个雪糕糯米糍俾我哋解辣十分贴心💓
🐾随变火锅

✨麻辣汤底小辣

✨新鲜滑牛

✨黑豚肉
大大块口感丰富~色泽漂亮非常新鲜,而且唔会嚡口~好食

✨四色饺子拼盘

✨稻庭乌冬
正常发挥~弹牙可口😆果然打边炉都系要食乌冬

✨娃娃菜
每颗都几大颗,索咗辣汁之后特别入味~口感香脆