2023-02-26
千挑万选之下,最终老板决定咗去呢一间私房菜作春茗,非常幸福因为知道一定有食神。餐厅🍴分两层,今次包咗三围枱占据其中一层嘅地方,对住跑马地🐎马场嘅观景,加上服务态度殷勤招待,配合特别安排专属套餐,满足顾客嘅需求🫰🏻.———————————————————————————🥢冰镇咕噜肉🐽💬剩系卖相都赢晒,干冰散发烟雾,令到咕噜肉外皮香脆可口,内里肉质仍嫩,非常美味🫰🏻.🥢香芒锅巴虾球🍤💬香口嘅锅巴垫底,上面放有弹牙嘅大虾🍤,配上香芒🥭沙律酱汁带上清新嘅味道🫰🏻.🥢鲍汁鹅掌🦆💬设宴嘅必备菜色之一,鹅掌炆煮入味腍滑,鲍汁浓郁,卖相精致吸引🫰🏻.🥢胡椒猪肚包鸡汤🐔💬原个猪肚包裹住鸡肉清炖,胡椒味非常香浓,汤头好清澈唔油腻,暖胃嘅满足感觉🫰🏻.🥢荷叶蒸鸡糯米饭🍚💬好软糯好香嘅荷叶味道,鸡肉油香渗入米饭当中,加入红枣杞子更为滋补🫰🏻.🥢黑糖蜂蜜糕💬甜点当然唔少得,烟韧嘅感觉有如黄金糕,转用黑糖令味道改变,有另一番感受🫰🏻
———————————————————————————
🥢冰镇咕噜肉🐽