2024-07-14 1148 浏览
马湾挪亚方舟嘅餐厅⛴️,主打有超无敌嘅海景,望到晒成个海湾嘅景色,仲可以近距离望到青马大桥。嚟呢度食下午茶,享受靓景、倾吓偈,真系好chill🥰!下午茶主题会不时更换,我哋今次系花语逸志海景下午茶($468/二人用)👅。.🌸盐渍樱花迷你刺身丼刺身份量好多,食到唔同种类嘅鱼生🎏,而且口感较鲜嫩。用滴管装嘅豉油好可爱💕。.🦞芥末龙虾玉子烧玉子烧超级松软,甜甜香香😋。配埋扎实嘅龙虾肉口感,好满足。.🥪香煎带子多士配洛神花果酱带子口感好正,煎得好香。洛神花果酱嘅酸酸甜甜😝,更加带出带子嘅鲜味。.🦀胡麻酱蟹肉三文治蟹肉份量几多,食落去一丝丝嘅口感好明显🫦。.🌹红菜头三文鱼玫瑰烟三文鱼嘅咸香味,加埋红菜头嘅染色🎨,拼成卖相好fancy嘅玫瑰形状。.🫐蓝莓薰衣草蜂蜜奶冻奶香味浓郁🥛,同蓝莓薰衣草嘅甜香果味好夹。.🍓士多啤梨玫瑰慕丝配白酒啫喱白酒啫喱好滑,有淡淡酒香味🍾。配埋浓郁奶香嘅士多啤梨慕丝,好好食。.🍋紫罗兰柠檬杯子蛋糕味道酸爽清新,中和咗牛油蛋糕嘅浓郁感觉🧁。.🧀樱花意大利软芝士冻饼樱花糖浆嘅独有甜香味好特别🤩,芝士冻饼嘅香口浓郁好正。.🥞蔓越莓松饼,配自家制杂莓果酱,凝脂奶油经典浓郁嘅英式松

🌸盐渍樱花迷你刺身
🦞芥末龙虾玉子烧
玉子烧超级松软,甜甜香香😋。配埋扎实嘅龙虾肉口感,好满足。
🥪香煎带子多士配洛神花果酱

🦀胡麻酱蟹肉三文治
蟹肉份量几多,食落去一丝丝嘅口感好明显🫦。
🌹红菜头三文鱼玫瑰
🫐蓝莓薰衣草蜂蜜奶冻
奶香味浓郁🥛,同蓝莓薰衣草嘅甜香果味好夹。
🍓士多啤梨玫瑰慕丝配白酒啫喱

🍋紫罗兰柠檬杯子蛋糕
味道酸爽清新,中和咗牛油蛋糕嘅浓郁感觉🧁。
🧀樱花意大利软芝士冻饼
樱花糖浆嘅独有甜香味好特别🤩,芝士冻饼嘅香口浓郁好正。
🥞蔓越莓松饼,配自家制杂莓果酱,凝脂奶油
经典浓郁嘅英式松饼,加埋凝脂奶油嘅绵密香口🧈,同埋蔓越莓果酱嘅酸甜果香,食落去超满足😎。

🍾$30升级至餐酒或特饮乙杯
我哋选择咗升级,拣咗汽酒,啱晒海景下午茶写意嘅气氛🥳!
2024-06-28
下午茶