2021-10-24 282 浏览
今午约咗二位朋友在尖咀饮下午茶,之前去过铜记誉宴觉得唔错,就约The One 誉宴饮,酒楼好开阳,感觉好舒服。坐落服务员攞一盘滚水比客人洗碗筷,系这个疫情下感到几安全。跟住有一碗前菜黑白木耳,用陈醋腌过,爽口弹牙几开胃。我之前系铜记食过招牌胡椒浓汤灌汤饺觉得好好味,今次推介比朋友食,她们说胡椒味好重,皮薄饀多,佢哋都觉得冇介绍错。我哋又点咗牛栢叶,珍珠鸡,叉烧肠,XO酱炒萝卜糕同埋我至爱的荔蓉蜂巢芋角,芋蓉香绵每个都包住北海道带子,又炸到好香口!这个点心唔系好多酒楼食到!食了点心后朋友觉得唔够饱,我哋又加咗牛杂同牛仔粒,牛杂用煲仔上,炆得好淋又惹味,成煲都系$68,系街边食一串得几旧都要$20,认真超值抵食!牛仔粒厨师用上介末炒安格斯同露笋,露笋爽口香甜,牛仔粒牛味浓郁有口感,但稍为有少少咸咗!结账唔驶500蚊,朋友话好抵食。临走时我哋抱住唔好蚀的心态,仲行出露台影相,风景真系好靓。
临走时我哋抱住唔好蚀的心态,仲行出露台影相,风景真系好靓。