2019-10-26
📍Chalet (荃湾)🔻Happy Friday🥳呢间荃湾的Chalet,典雅既木系装潢,好有英伦小木屋的感觉,格调十足,而且食物质素真心不错!🔻餐汤 - 南瓜忌廉汤南瓜汤糊度调教得好好,清甜得黎口感幼滑!作为开胃既餐汤非常合适!🔻头盘 - 半熟吞拿鱼伴三文鱼子吞拿鱼既外层烤香,令到鱼味更加突出!不得不提酱汁加入淡淡既芥末味道,配上三文鱼子,一试难忘!🔻主菜 - 法式半煎鸭胸配鳀鱼,牛油焗薯,车厘子汁半煎鸭胸口感一流!配埋车厘子汁更加带出鸭胸既烟香味!鳀鱼既咸香更加带出焗薯既味道!成道菜既配合都好有心思!🔻主菜 - 美式烧烤酱猪肋骨配薯条,火箭菜沙津猪肋骨肉质幼嫩,不过略嫌干身。猪助骨加上薯条配埋火箭菜就岩岩好,解到腻又好refreshing!🔻P.S 值得一提既系呢度有好多好特别既Cocktail选择!钟意试特色Cocktail既千其唔好错过!环境舒服指数:🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 8.6/10推介指数:🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭 8.1/10地址:荃湾青山公路407-411号金荃大厦地下B铺(荃湾地铁站A3出口步行约8分钟)
🔻餐汤 - 南瓜忌廉汤
🔻头盘 - 半熟吞拿鱼伴三文鱼子
🔻主菜 - 法式半煎鸭胸配鳀鱼,牛油焗薯,车厘子汁
🔻主菜 - 美式烧烤酱猪肋骨配薯条,火箭菜沙津
环境舒服指数:🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 8.6/10
推介指数:🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭 8.1/10