2024-01-02
Lady Nara 其实系泰国好出名嘅网红餐厅!! 朋友系泰国都有食过~ 之前系香港都食过Nara Thai Cusine, 作为同一集团, 觉得质素几好👀 咁啱上网见到Lady Nara有afternoon tea set, 仲要有超靓海景!!🌊🌅 打卡一流呀!!🤩🤩 系海港城嚟讲, 价钱真系唔贵呢🙈~ .Afternoon Tea Set $468/2用咗一个好靓好似首饰箱嘅盒装住个tea set, 仲有块镜系盒边, 啱啱反射到个海景!🌅 净系个摆盘都好有心思呢!🥺 每人有4件甜点同4件咸点, 仲有两件scone!😛 因为系泰式餐厅, 所以4件咸点都系采用相对泰式嘅做法去处理, 有一个系辣辣地嘅沙沙酱配上脆条食, 味道估唔到系咁夹!🧐 .而其他4件甜点都很不错, 我最钟意系蜂蜜脆脆奶冻, 可能用咗原蜜, 所以比起普通蜜糖甜少少, 脆脆亦做到少少黐牙感😚~ overall 全部甜品都唔会话好甜!🤤 Scone 就配上士多啤梨Cream 同红枣酱, 系我无谂过嘅味道呢haha✨.玫瑰普洱绿茶🫖 /Earl Grey Blue Flower with Beeflo 蜜糖玫瑰普洱真系好有特
Afternoon Tea Set $468/2
玫瑰普洱真系好有特色, 好香玫瑰味, 但普洱又唔会盖过咗玫瑰嘅味道, 好balance!🥺
P.S. 要提早book喔~
📍Lady Nara
尖沙咀广东道3-27号海港城港威商场3楼3303号舖