餐厅: Cafe 103
资讯:

【酒店食 - Ritz-Carlton Lobby Lounge & Bar】懒人包: 嘢食嚟讲唔算好味 胜在环境好 服务好 同埋有靓维港景 个人嚟讲比较推荐茶呢餐tea已经系上年嘅事 🥶 所以以下食评可以让大家判断去唔去ritz carlton食tea 过咗咁耐啲menu应该都有唔同🤥- . - . - • - . - . - . - • - . - . - . - • - . - . - . - • -一共4咸点6甜点 可选2杯茶或者咖啡有好多种茶可以选择 有中式有西式 试咗中式西式各一 茶味香 但唔会话好浓 职员会定时定候过嚟斟水 饮到好饱😂 坐低冇耐就摆低咗杯welcoming drink 味道有啲似橙汁🍹 我觉得卖相都几靓 配合埋维港景打卡绝对一流 可惜我哋太迟book book唔到海景位 食物就非常之一般 职员都会介绍每一样食品的制法👨🏻‍💼咸点比较好味 虾味鲜甜 与杏脯容嘅配搭几match🦐 可能个人对于青豆冇乜好感所以就觉得呢个配搭有啲奇怪 除咗饼底有啲硬之外个味道都几好甜品味道正正常常 比较偏甜 afternoon tea 必备嘅scone 口感松软 牛油味香浓🧈 网

一共4咸点6甜点 可选2杯茶或者咖啡

咸点比较好味
[牡丹虾杏脯奶油面包] 虾味鲜甜 与杏脯容嘅配搭几match🦐
[烟三文鱼青豆咸批] 可能个人对于青豆冇乜好感所以就觉得呢个配搭有啲奇怪
[忌廉芝士芦笋他配鱼子酱橄榄油] 除咗饼底有啲硬之外个味道都几好

甜品味道正正常常 比较偏甜
[英式松饼及提子松饼] afternoon tea 必备嘅scone 口感松软 牛油味香浓🧈 网上评价好坏参半 好彩我哋去𠮶日质素不错

[草莓芝士蛋糕] 味道凭个名想像得到🍓 芝士蛋糕唔会好留

[云呢拿大黄馅饼] 第一次大食大王做嘅甜品🍮 上网查过系中药嚟但系食落系冇中药味

[椰子菠萝迷你蛋糕] 睇得出佢用料十足🍍🥥 味道清新可以中和返其他太甜的甜点

[燕麦蜜糖脆脆朱古力配牛油果布甸]
唔睇个名食唔到牛油果布甸嘅味道🥑 会比较似朱古力mousse 太甜

回头率: 6.5/10
性价比: 7/10
Service: 8/10
Environment: 8/10
人均: ~$300
▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️
☑️订座 ☑️whatsapp ☑️海景
📍 环球贸易广场(ICC) 102/F, The Ritz-Carlton, Hong Kong, 1 Austin Rd W, Tsim Sha Tsui
有兴趣可以到 @openroom.easy 看看我们的房评
2020-06-03