2018-03-03 84 浏览
今晚去咗北角觅食,途经已经比呢间餐厅嘅装修吸引充满英伦风,睇得出落咗好多成本同心机去设计。惊喜嘅系连食物都非常出色。呢度以西式嘅菜式为主,选择多,我呢啲懒人就梗系拣set dinner今日嘅餐汤系粟米汤,味道非常特别完全唔似粟米汤,有少少蒜蓉味又带点海鲜嘅鲜味,几特别wor~摇滚机原来即系炸鸡粒,非常脆又唔会太干身,再加埋薯角。哇!好热气呀。不过间唔中放纵下都OK嘅。加左$88配两杯红酒中和返~抵啊!法式鸭腿唔系度度都有得食,店员都有提醒我哋呢个菜式可能要30分钟先上菜。为左有得食特别嘅菜式等一阵都无妨啊!果然非常出色,鸭腿用咗红酒黎煮,肉质非常嫩滑。配搭烧汁一齐食,啖啖肉!厨师心机之作西冷牛扒不过不失,配搭埋薯蓉同埋其他配菜,呢个价钱非常合理!食完饭再叹番杯咖啡,味道香浓!大满足呀!最后最后,每人仲包埋一个甜品,不过个人觉得味道偏甜,但系小朋友一定会好钟意食!
今晚去咗北角觅食,途经已经比呢间餐厅嘅装修吸引

有脆摇滚鸡拼配薯角

法式鸭腿配辣肉肠薯角

顶级西冷牛扒

食完饭再叹番杯咖啡,味道香浓!大满足呀!

2018-02-27
有脆摇滚鸡拼配薯角