2021-08-12
从来都无谂过食云南米线可以食到咁高级😂呢度装修光猛座位阔落令人感觉好舒服👏记得前排睇电视介绍过云南正宗米线系用非常热既汤去整熟D切到好薄既食材,估唔到竟然系香港都可以揾到一间咁正宗既云南米线店!😱男友叫左个文山精致配料跟云魅老坛酸菜汤底配猪腩片同米线,我叫左红烧肉饭,另外加左轻盈版醉香鸭舌同埋一杯热柠姜蜜~醉香鸭舌酒味恰到好处,香得黎肉质爽口👍 不过份量就真系唔多~店员首先会送上米线同配料,好快就送埋个汤底黎,个汤真系超级热仲不停咁滚紧,劲夸张!😵 汤底颜色偏清但带有浓郁既酸味,非常醒神开胃😋特别推介配料既带子同凤尾虾,劲大只!煮完都无缩水,虾肉超弹牙,带子肥美唔腥🤤 米线爽口唔会过淋👍红烧肉份量超级多!😮 每旧既脂肪分布都好平均😍酱汁偏甜得黎带微微既酸,好香八角香料味😋 梅花间竹既肥瘦肉完全唔觉得腻🤤我想讲连配料姜片都劲入味劲好食😂😂柠姜蜜好足料,姜味突出,唔会太甜,真心好饮👍我见隔离几台系呢附近返工既上班族都系叫呢款饮品🙊呢度每日都有唔同嘅午市优惠,呢个环境之下五十零蚊已经包左主食,前菜同饮品,茶餐厅都唔只呢个价👍 岩晒lunch time出黎抖抖气叉叉电💪🙌
呢度装修光猛座位阔落令人感觉好舒服👏
云魅醉香鸭舌轻盈版
云魅老坛酸菜汤配文山精致配料,猪腩片,米线
云魅老坛酸菜汤配文山精致配料,猪腩片,米线
汤底颜色偏清但带有浓郁既酸味,非常醒神开胃😋
凤尾虾
带子
特别推介配料既带子同凤尾虾,劲大只!
煮完都无缩水,虾肉超弹牙,带子肥美唔腥🤤
米线爽口唔会过淋👍
红烧肉饭
红烧肉
红烧肉份量超级多!😮 每旧既脂肪分布都好平均😍
酱汁偏甜得黎带微微既酸,好香八角香料味😋
梅花间竹既肥瘦肉完全唔觉得腻🤤
我想讲连配料姜片都劲入味劲好食😂😂
热青柠姜蜜
柠姜蜜好足料,姜味突出,唔会太甜,真心好饮👍
我见隔离几台系呢附近返工既上班族都系叫呢款饮品🙊