餐厅: EverShine
资讯:

2023-06-12 73 浏览
《Evershine》📍中环站听闻依间咖啡室系主打路线的菜式,而且成个造型都好精致colorful,尤其是个乳酪系比较出名,今晚经过附近地方就决定一于嚟试吓(o^^o)~💜红肉火龙果乳酪碗🥢 💰$78一上菜就望到成个乳酪碗都好多健康元素包含系一个碗入面,包括红/青葡萄粒、士多啤梨粒、香蕉切片、番薯脆片(紫+黄)、黄金藜麦,成个样比我想像中更丰富(o^^o)第一啖系食到比较浓的香蕉味,相信系旁边的香蕉切片带出嘅味道( ^ω^ )然而火龙果smoothie本身就唔系有好出嘅味~食嘅时候可以一齐配搭水果同smoothie会有更香的果香味,如果想有更丰富的脆脆质感可以再加埋番薯片,就可以有种系脆片上点生果酱嘅层次口感o(*////▽////*)q有点失望嘅系佢望起上黎比我想像中细碗(・・;)如果大碗啲就好了( ̄∇ ̄)幸福指数:😻😻😻😻/5💜Special Tea - Lady(女神)🫖🥢 💰$15(跟餐加配)成分包括: 玫瑰 洛神花 千日红 柠檬 甜菊叶 一开始闻起上黎会有好香的玫瑰味,一饮落有好香的洛神花香味,由于加左柠檬片🍋,所以饮落会有更大的酸味,再配埋亁玫瑰的点缀,令到成个花茶更加清香
《Evershine》📍中环站

💜红肉火龙果乳酪碗🥢 💰$78

幸福指数:😻😻😻😻/5

成分包括: 玫瑰 洛神花 千日红 柠檬 甜菊叶
一开始闻起上黎会有好香的玫瑰味,一饮落有好香的洛神花香味,由于加左柠檬片🍋,所以饮落会有更大的酸味,再配埋亁玫瑰的点缀,令到成个花茶更加清香芬芳^_^

幸福指数:😻😻😻😻/5