2019-05-26
每次经过士丹利街都会见到呢间好有特色嘅日式咖啡厅,趁放假今日就拉埋男朋友一于黎食个BRUNCH 啦🙈.餐厅日式装潢,格调清新~最特别嘅系餐厅一分为三,分别系日式精品焙烘店,日式殿堂级甜品店同日式烧丼专门店,无论系面包,甜品定系丼饭都一一能满足🥰.日式精品焙烘店有好多精致嘅面包🥯 五颜六色,花样多多,睇到我选择恐惧症又来啦🤣最后经过一番嘅挣扎,终于系三个王牌之中拣咗「薯薯家族」🙈.薯薯家族 ($19)用左紫薯同黄金薯所制成,全用天然食材同日本面粉,所以口感自然松软富弹性,满口都系天然嘅薯香💕.由日式精品焙烘店行入少少就系日式殿堂级甜品店。 除咗有唔少嘅甜品, 仲有日式咖喱饭,All day Breakfast同日式三文治🥪.和风酱碎蛋沙律牛角酥。饮品 ($46)即叫即红烘嘅牛角酥,浓郁富蛋香嘅碎蛋沙律,清新爽脆嘅生菜同蕃茄片,淋想满满嘅沙律芝麻酱,咬落外酥内软,啖啖芝麻香,又FRESH,又甜香,好正啊😍 饮品方面我就拣咗橙汁,其实仲可以拣咖啡或者苹果汁呢~.冰鲜奶咖啡 ($30)大大一杯嘅鲜奶咖啡,咖啡味好香浓,入口顺滑😘.P.S. 餐厅入边仲有个打卡位添,千祈唔好放过啊🥰
薯薯家族 ($19)
和风酱碎蛋沙律牛角酥。饮品 ($46)
冰鲜奶咖啡 ($30)
大大一杯嘅鲜奶咖啡,咖啡味好香浓,入口顺滑😘
P.S. 餐厅入边仲有个打卡位添,千祈唔好放过啊🥰